Evcil Hayvan Uğur Böceği Ne Yer, Nasıl Beslenir? Uğur Böceklerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Uğur Böceği Ne Yer, Nasıl Beslenir? Uğur Böceklerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 01:21 | Son Güncellenme:

İnsanlar genel olarak böceklerden korkabilmektedir. Ancak böceklerden korkan insanların bile sevdiği bir böcek türü vardır. Uğur böceği herkes tarafından sevilen sevimli bir böcektir. Uğur böceği ne yer, nasıl beslenir? Uğur böceklerinin en sevdiği besinler nelerdir? Uğur böceğinin hangi besinlerle beslendiğini ve neler yediğini tüm detayları ile derledik.

Uğur Böceği Ne Yer, Nasıl Beslenir Uğur Böceklerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir

Uğur böcekleri, dünyada bulunan en istilacı türler arasında yer almaktadır. Uğur böceklerinin temel besin kaynağı tarlalarda bulunan bitler olarak bilinmektedir. Genel olarak ise yaprak bitlerini yiyerek beslenme ihtiyaçlarını karşılarlar. Bu durum ise uğur böceklerinin fazla olduğu dönemlerde tarladan alınacak mahsullerin verimli olmasına fayda sağlamaktadır.

Uğur Böceği Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Uğur böcekleri genel olarak yaprak bitlerini yiyerek beslenirler. Aynı zamanda bitki nektarı ve polen yiyerek de beslenme ihtiyaçlarını karşılarlar. Uğur böcekleri tarafından yenilen diğer besinler ise tırtıl, larva, böcek yumurtası olarak bilinmektedir. Uğur böcekleri evlerde bulunan yiyecekleri yemezler. Genel olarak zararlı böcekleri yediği bilinmektedir. Bitki öz suyu ile beslenmekte olan küçük böcekler de uğur böcekleri için harika bir besin olarak ifade edilebilir.

Uğur Böceklerinin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Uğur böcekleri birçok çeşitli besinle beslenmekte olan bir böcek türüdür. Ancak uğur böceğinin en sevdiği besinin yaprak bitleri olduğunu söylemek mümkündür. Uğur böcekleri zararlı böcekleri yiyerek beslenme ihtiyacını karşılamaktadır. Aynı zamanda uğur böcekleri erişkinlik dönemlerinde mantar yemeyi de severler.

Yazarlar