Evcil Hayvan Uğur Böceği Nedir? Uğur Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Uğur Böceği Nedir? Uğur Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

28.10.2021 - 15:51 | Son Güncellenme:

Doğada yaşayan pek çok canlının kendine has birtakım özellikleri bulunmaktadır. Uğur böcekleri de benekli ve renkli görünümleriyle bu böcek türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Bu böceklerin de farklı alt türleri mevcut olmaktadır. Küçük bir vücut yapısına sahip olan uğur böcekleri küreye benzeyen tipik bir şekle sahip olmaktadır. Uğur böceklerinin bir türü hariç olmak kaydıyla bu böceklerin doğaya herhangi bir zararı dokunmamaktadır. Peki, uğur böcekleri nedir? Uğur böceği nerede ve ne kadar yaşar? İşte, uğur böceği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan bilgiler.

Uğur Böceği Nedir Uğur Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Uğur böcekleri, iyi uçabilme yeteneğine sahip olan ve bir tehlike ile karşılaştığı anda bacaklarını toplayarak ölü gibi görünen bir böcek türü olmaktadırlar.

Uğur Böceği Nedir?

Uğur böceği, Coccinellidae ailesine ait olan böcek çeşidinden biri olarak ifade edilmektedir. Bu böcekler oval bir vücut yapısına sahip olmaktadırlar. Uğur böcekleri larvalar ve erginler ile beslendiği için biyolojik mücadelelerde kullanılmaktadırlar. Uğur böceklerinin boyları yaklaşık olarak 0,5 cm olmakla birlikte azda olsa boyu 1 cm'nin üzerinde olanları da bulunmaktadır. Bu böcekler yumurtlama yolu ile çoğalmaktadırlar. Ancak uğur böceklerinin yavrularına bakıp büyütme yetenekleri bulunmamaktadır. Bu nedenle yumurtadan çıkan çoğu yavru uğur böceği hayata devam edememektedir.

Uğur Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

Uğur böcekleri, yaşamları boyunca 4 evreden geçerek oluşumlarını tamamlayan bir böcek türü olarak ifade edilmektedir. Bu böceklerin yaşamlarının ilk yılı yumurta aşaması olarak ifade edilmektedir. Uğur böceklerinin dişileri yumurtalarını tehlikelerden korumak için bitki yapraklarının altına bırakmayı tercih etmektedir. Bu böcekler genellikle bahçelerde, çayır olan yerlerde, evlerin bahçelerinde ve tarla alanlarında yaşamlarını sürdürmektedirler.

İlkbahar ve yaz başlarında aktif olan uğur böcekleri kışın uykuda olan hayvanlardır. Uğur böcekleri hayatta kaldıkları süre boyunca dört defa deri değişimi yapmaktadırlar. Kuşlar tarafından iyi bir yem olarak görülen bu böcekler rahatsız oldukları zaman çevreye hoş olmayan bir koku bırakırlar ve sarı bir sıvı salgılamaktadırlar. Bu böcekler yumurtlama döneminden yetişkinliğe geçene kadar kabukları yumuşak olduğu için etrafta bulunan yırtıcı canlılara karşı savunmasız olmaktadırlar.

 

Yazarlar