Editörün Seçtikleri Üniversiteye giriş arapsaçı

Üniversiteye giriş arapsaçı

16.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üniversiteye giriş arapsaçı

Üniversiteye giriş arapsaçı

Üniversite sınavı sonucunda 120'yi aşan öğrencilere, 'Sınava Giriş ve Kimlik Kartı' bankaya parayı yatırdıktan sonra gönderilecek

ÜNİVERSİTE sınav sonuçları adayların ellerine ulaşmaya başladı. Adaylara gönderilen sınav sonuç belgesinin içinden 'Sınava Giriş ve Kimlik Kartı'nın çıkmaması adayların telaşlanmasına neden oluyor.
ÖSYM Başkanı Dr. Fethi Toker, adaylara Sınav Sonuç Belgesi, Tercih Formu ve kılavuzun gönderildiğini, banka ücretinin yatırılmasından sonra da 'Sınava Giriş ve Kimlik Kartı'nın gönderileceğini açıkladı. Toker, "120 ve daha üzeri puan alarak ÖYS'ye girmek isteyen adaylar, kendilerine dekont ya da sınav sonuç belgesini beklemeden, doğrudan doğruya bankaya gidecekler. ÖSYM numarası ile 1 milyon 500 bin lirayı banka görevlilerine teslim ettikten sonra adaylara verilecek dekontta, ÖSS puanları yer alacak. Banka, kimin para yatırdığını bize aynı akşam bildiriyor. Biz de parayı yatıran kişiye, ertesi gün 'Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi'ni gönderiyoruz. Yani öğrencinin evine ÖSYM'den iki kez mektup gönderilmiş oluyor" dedi.
Daha önceki yıllarda, adaylara Sınav Sonuç Belgesi, Tercih Formu, kılavuz, Sınava Giriş ve kimlik Kartı ve banka dekontu birlikte gönderiliyordu. Bu yıl sistemin değişmesi kafların da karışmasına neden oldu.
Bu arada, 120 baraj puanını aşan ve telaşa kapılıp 12 Mayıs'tan önce para yatıran bazı kişileri de uyaran Toker, "Bu tarihten önce, bankalara gerekli talimat verilmemişti. Bu kişiler ÖSYM ile irtibatlı olsun" dedi.
Adaylar, sınav harçlarını en geç 23 Mayıs'a kadar ÖSYM'nin T. İş Bankası Güvenevler Şubesi 70038 numaralı veya T. Vakıflar Bankası Ankara Şubesi 2004873 numaralı hesaplarına, bu bankaların herhangi bir şubesine uğramak suretiyle yatırabilecekler.

Yazarlar