Dekorasyon Ünlü İçmimar Jennifer Post Lazzoni Tasarımcıları Arasına Katıldı

Ünlü İçmimar Jennifer Post Lazzoni Tasarımcıları Arasına Katıldı

05.07.2011 - 15:17 | Son Güncellenme:

Lazzoni Mobilya, tasarım ekibine, İtalya’nın ünlü tasarımcılarından Giuseppe Nicoletti ve Andrea Rosati’nin ardından, uluslararası üne sahip Amerikalı tasarımcı Jennifer Post’u da dahil etti.

Ünlü İçmimar Jennifer Post Lazzoni Tasarımcıları Arasına Katıldı

Amerika’nın en ünlü ve prestijli mimarlık dergisi Architectural Digest tarafından ‘Uluslararası En İyi 100 Tasarımcı’dan biri seçilen Post, Lazzoni Mobilya için özel bir koleksiyon tasarlayacak. Hollywood yıldızlarından Wall Street’in iş adamlarına kadar birçok ünlünün evini ve rezidansını tasarlayan Post, Lazzoni’nin New York Soho’daki yeni açılacak mağazasının dekorasyonunu da hazırlayacak.

Haberin Devamı

Mükemmeliyetçilik konusunda taviz vermeyen Post, Lazzoni Mobilya’nın “sade ve modern’’ tasarım anlayışına hayran olduğunu ve markayı kendisine çok yakın bulduğunu ifade ediyor. Klasik, zamansız, çağdaş ve şık tasarımlar yaratan Post, Lazzoni Mobilya’nın Türkiye’deki tüm mağazalarında satışa sunulacak yeni koleksiyonunun hazırlığı için İstanbul’a geldi. Minimalist yaklaşımlarıyla tanınan Jennifer Post, tasarladığı mekânlarda Lazzoni ürünlerini büyük bir keyifle kullandığını ifade etti. Tasarımcı, Jennifer Lopez’in Miami’deki evini tasarlayarak Lazzoni Mobilya ile tanışmasını sağladı. American Idol’den tanıdığımız Simon Cowell de Miami’deki evinin tasarımı için Jennifer Post ile çalıştı.

New York’taki kendi evinde de Lazzoni ürünlerine bolca yer veren Post, “Lazzoni tasarımlarını iç mimari projelerimde gönül rahatlığı ile kullanıyorum.” dedi. Markanın tasarım tarzını çok beğendiğini söyleyen tasarımcı, Lazzoni’ye hazırlayacağı koleksiyon hakkında şu ipuçlarını verdi: “Lazzoni’ye hazırladığım koleksiyonda, genel tarz olarak, Lazzoni ve benim ortak çizgimiz minimalizm ön planda olacak ve huzur temasını vurgulayacağım. Materyallere gelince; ahşapta ve kumaşta çok fazla değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Bunun yanı sıra cam malzemeleri kullanmayı planlıyorum.”

Haberin Devamı

NICOLETTI HOME koltukları, LAZZONI mağazalarında

Dünyanın en ünlü İtalyan mobilya markalarından biri olan Nicoletti Home, Türkiye’de sadece Lazzoni mağazalarında satılıyor. Lazzoni, bir yandan kendi ürünleri ile dünyaya açılırken, bir yandan da uluslararası üne sahip, jenerik markaları Türk tüketicisi ile buluşturuyor. Nicoletti Home etiketli deri koltuklar, 70 ülke ile aynı anda, tüm Lazzoni mağazalarında Türk müşterilerin beğenisine sunuluyor. Üst seviye döşemeli ürünlerde 40 yıllık deneyimi olan Nicoletti Home, satışlarının %90’ını uluslararası pazarda gerçekleştiriyor. İtalya’nın en ünlü tasarımcıları ile çalışan Nicoletti Home’da, özellikle deri koltuklar ön plana çıkıyor. Marka, tasarımı, kalitesi ve konfor özellikleri ile İtalyan mobilyasının en iyi örneği olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Nicoletti Home ürünleri ile ilgili Lazzoni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kababulut, satış rakamlarından memnuniyetini dile getirerek “Nicoletti Home yetkilileriyle görüşme aşamasındayken Lazzoni’nin onlar için en doğru adres olduğunu biliyorduk. Seçkin tüketicilere hitap eden Lazzoni ve Nicoletti Home, çift taraflı fayda sağlayan bu işbirliği ile, getirisi yüksek ve prestijli bir işe birlikte imza atmış oldu.’’ şeklinde açıklamada bulundu. Distribütörlük anlaşması ile başlayan işbirliğini geliştiren iki firma, kısa bir süre içinde, Türkiye’de bir Nicoletti Home fabrikası kurmayı planlıyor. Türkiye’de açılacak fabrikada, Lazzoni ve Nicoletti Home’un ortaklığında, deri koltuk üretimi yapılması hedefleniyor. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kababubulut, önümüzdeki günlerde firma yöneticileri ile Türkiye’de bir araya geleceklerini belirtiyor. Kababulut; fizibilite çalışmalarının devam ettiğini, çok kısa bir sürede çalışma planının belli olacağını dile getiriyor.

Haberin Devamı

2011-2012 Mobilya Trendleri

Bu yılın mobilya trendlerinde; ana mobilyalar olabildiğine natürel ve açık tonlar üzerine çalışılıyor. Canlı ve hareketli renkler ise kırlentler, puflar gibi aksesuarlarda ve detaylarda kendini gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da zirvedeki yerini koruyan deri, gelecek yıl da popülaritesini sürdüreceğe benziyor. Panel mobilyalarda ise klasikten moderne uzanan geniş bir model yelpazesi yer alıyor. Bu yıl mat lake mobilyalarda krem rengi ön plana çıkıyor. Panel mobilyalarda, cam ve ahşabın birlikteliği de çok sık tercih edilmeye başladı.

Lazzoni Mobilya’nın yeni koleksiyonlarında ise, dünyadaki eğilim ve yenilikler, günümüzün ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendiriliyor. Gelip geçici trendlerden çok, modası geçmeyen ve tüm zamanların ruhunu yansıtan tasarımlar ön plana çıkıyor. Lazzoni tarzının özenle korunduğu koleksiyonlarda; sakin ve duru temalar ön plana çıkıyor. Dekorasyonda, bu yıl minimalizme alternatif seslerin yükseldiğini belirten uzmanlar, önümüzdeki yıl bu trendin daha da baskın olacağının ipuçlarını veriyor. Lazzoni mobilyanın klasik tasarımlarının bir araya toplandığı Onni markası da bu trendi evlere taşıyor. Daha klasik ve lakeli ürünlerin ön plana çıktığı Onni koleksiyonunda, 100-150 yıl öncesinin klasik çizgileri günümüze taşınıyor.

Yazarlar