Stil Ünlü Mağaza Zincirlerinin Yılbaşı Vitrinleri

Ünlü Mağaza Zincirlerinin Yılbaşı Vitrinleri

20.05.2013 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aralık ayı geliyor. Bu da demek oluyor ki; yılbaşına çok az bir süre kaldı. Yılın en güzel ve eğlenceli zamanı yaklaşırken, herkes heyecanlı, herkes o günün gelmesini bekliyor. Fakat bazı markalar ve mağazalar var ki; onların vitrinlerine çoktan yılbaşı geldi ve onlar o günü şimdiden kutlamaya başladılar bile.

Ünlü Mağaza Zincirlerinin Yılbaşı Vitrinleri

Yeni yıla girerken insanlar en çok süslemeyle ilgilenir ve onlarla uğraşırlar. Ülkemizde süslemeye ne kadar önem verilse de yurt dışında genelde insanlar süslemede biraz aşırıya kaçıyorlar. Hatta kasabalarda insanlar evlerinin dışını bile ışıklandırıyor ve bunlar için yarışma bile düzenliyorlar. Hal böyle olunca da, en güzel süslemeler de yurt dışında bulunan, mağaza zincirleri ve markalardan çıkıyor.
Amerikan’ın ünlü mağaza zincirlerinden biri olan Bloomingdales’den tutun da ülkemizde de mağazası olan Harvey Nichols’a kadar birçok mağaza ve marka vitrinlerinde şimdiden yılbaşı ruhunu yaşatmaya başladılar.

Yılbaşıyla ilgili vitrin süslemeleri olsa da; her marka ve mağazanın kendine göre bir de teması var. Bu temalarla da yılbaşı ruhu birleşince ortaya çok renkli ve masal diyarından fırlamış gibi görünen vitrinler herkesi kendine hayran bırakıyor. Modazon ekibi olarak, bizi o vitrinlerin önüne koysanız, orada saatlerce ağzımız açık bir biçimde ve hayran hayran, o süslemeleri seyredebiliriz.

Temalara değinmişken, markaların hepsini ve ilham kaynaklarını söylemeden geçmek olmaz. Bloomingdales’s in teması Cirque de Soeil olurken, Lord&Taylor mağazası dünyadaki geleneksel yılbaşı kutlamalarından ilhamını alıyor. Daha önce haberini de yaptığımız Barneys, mağazasının içinde oynattığı Electric Holiday isimli çizgi filmiyle bizi kendine hayran bırakıyor. Minnie Mouse’un oynadığı bu film hem büyüklere hem küçüklere hitap ediyor. Art Deco sanatı ve flapper kadınlarla dolu olan vitrinleriyle Bergdorf Goodman ve Henri Bendel bizi 20’lere ve 30’lara geri götürüyor. Tiffany markasıysa vitrininde klasikliği tercih ediyor ve evde kutlanan bir yılbaşı gününü bizlere sunuyor. Van Cleef&Arpels mağazası ise yeni yılın şans getirmesi için, şans tılsımlarıyla donatıyor vitrinlerini. Dört yapraklı yonca ve boynuzlu atlar bunlardan sadece birkaçı… Selfridges mağazası bizi Noel Baba’nın diyarına davet ediyor. Her zamanki yılbaşı kutlamalarından farklı bir kutlama temasıyla, değişik ve her yerde hediye paketlerinin olduğu bir vitrin sunuyor. Başka bir mağaza olan Liberty’se yeni yılı trende kutluyor. Harvey Nichols daha oryantalist ve doğudan aldığı temasıyla vitrinlerini süslerken, Le Bon Marché Paris’in romantik sokaklarını vitrinine taşıyor.

Bu vitrinlere bakıp bakıp, hayal kurmamak elde değil. Siz de hayal kurmak istiyorsanız, galerimizdeki bütün fotoğraflar size bunu sağlayacaktır.
 


Yazarlar