Mood tracker nedir?

Sağlıklı kalmak için, fiziksel ve zihinsel sağlığımızı düzenli olarak yönetebilmemiz gerekir.

Konuşmalarımızın çoğu ''Nasıl hissediyorsun?'' sorusuyla başlıyor. Çünkü yaptığımız ve düşündüğümüz her şey ruh halimizden ilham alıyor.

Mood tracker; bir ruh hali izleyici, kişinin ruh hali kaydını düzenli aralıklarla tutması için kullanılan bir araçtır.

Bu aracın amacı, ruh hallerinin zaman içinde ve farklı durumlar ve koşullar nedeniyle nasıl değiştiğine ilişkin kalıpları aramaya yardımcı olmaktır.

Ruh halimiz üzerinde olumsuz etkileyen şeylerden kaçınabilir ve olumlu etkisi olan olayları ve çağrışımları sağlayabilir. Ruh halinizi yansıtmak, onu daha etkili bir biçimde yönetmenize yardımcı olabilir. Bunun sağlıkla ilgili kararlar almanızda önemli etkisi olacaktır. Özellikle depresyon ve anksiyete gibi sorunların takibi ve farkındalığı için fayda sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Ruh Hali Takibi Bize Neler Sağlar?

- Ruh hali değişikliklerine ve ruh hali değişimlerine neden olan iç ve dış tetikleyicileri fark etmemize yardımcı olur.

- Uyku, diyet ve günlük aktiviteler gibi faktörlerin ruh halimizi nasıl etkilediği hakkında bilgi edinmemizi sağlar.

- Belirli ruh halinizin tekrarladığı belirli günler ve saatler gibi kalıpları görmemizi sağlar.

Ruh hallerinin kaydı akıllı telefon uygulamaları veya günlükler aracılığıyla yapılabilir. Ruh hali izleyicisini daha etkili hale getirmek için;

Dürüst olun. Olumsuz duyguları örtbas etmek ve sadece olumlu olanları kaydetmek cazip gelse de, mümkün olduğunca açık sözlü olmak önemlidir.

Mutlu ruh hallerini de takip edin. Bazen kendimizi kötü hissettiğimizde ruh halimizi takip etmeyi hatırlamak ve daha iyi hissettiğimizde ruh hali izleyicisini görmezden gelmek daha kolaydır. Ancak hem iyi hem de kötü ruh hali kalıplarımıza genel bir bakış atmak önemlidir. Bu nedenle, farklı zamanlarda ruh hallerini takip etmek için çaba gösterin, böylece tüm ruh hali yelpazenizi tam olarak yakalayabilirsiniz.

Düzenli aralıklarla kontrol edin. Ruh hali kalıplarınızı yakaladığımızdan emin olmanın bir yolu, gün boyunca düzenli aralıklarla ruh halimizi not almaktır. Örneğin, sabah, gün ortası ve akşam ruh halinizi kaydedebilirsiniz. Bu, duygularımızın zaman içinde nasıl dalgalandığını anlamamıza yardımcı olur.

Haberin Devamı

Kısaca özetlemek gerekirse Mood Tracker, ruh hali izleyicileri, duygusal durumlarımızı daha iyi anlamamıza zihinsel sağlığımızı iyileştirmemize yardımcı olabilecek bir araçtır. Bu araçlar yalnızca ruh sağlığı müdahalelerinin ruh halimize yardımcı olup olmadığını belirlemek için yararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda ruh halinizin fiziksel sağlığınızı nasıl etkileyebileceğini görmenize de yardımcı olabilir. Örneğin, üzüntü, endişe ve stres duyguları yaşarken sağlıklı beslenme veya iyi uyuma olasılığınızın düşük olduğunu fark edebilirsiniz.