Güzellik Vampire facelift nedir?

Vampire facelift nedir?

06.01.2020 - 15:07 | Son Güncellenme:

Son yıllarda popülerleşen Hollywood ünlülerinin güzellik sırrı Vampire Facelift, cerrahi olmayan estetik bir uygulama. Kök hücre biliminden yararlanılarak uygulanılan bu işlemin faydaları ve zararları neler? İşte vampire facelift hakkında her şey...

Vampire facelift nedir

Son yıllarda popülerleşen Hollywood ünlülerinin güzellik sırrı Vampire Facelift, cerrahi olmayan estetik bir uygulama. Kök hücre biliminden yararlanılarak uygulanılan bu işlemin faydaları ve zararları neler?

Haberin Devamı

Mikro iğneleme yöntemi kullanılarak yaşlanma belirtilerini en aza indirmeyi hedefleyen 'Vampire Facelift' kozmetik işlemidir. Mikro iğneleme seansı sonrasında dermatoloğunuz cildinizde özel bir alet ile küçük delikler açarak cildinizdeki yeni kolajen üretimini canlandırmayı amaçlar.  Bu nedenle mikro iğneleme yöntemi aynı zamanda kolajen indüksiyon tedavisi olarak da bilinmektedir.

Mikro iğneleme yönteminde tercihe göre enjeksiyon olarak ya da cilde sürülerek PRP adı verilen ve plateletten ya da pıhtılaşma hücrelerinden elde edilen zengin içerikli plazma, kişinin kendi kanından elde edilen madde kullanılır. PRP büyüme faktörlerini yoğun bir şekilde tetikler. Yapılan bazı incelemelerde PRP’nin eklendiği mikro iğneleme yönteminde akne izlerinde iyileşmeler gözlemlenmiştir.

Haberin Devamı

Vampire facelift ise PRP’nin lokal olarak kullanıldığı mikro iğneleme işlemine verilen addır. Bu işlem; hamilelik, yoğun ilaç kullanımı, yüz egzaması ya da rosacea gibi cilt sorunlarına sahip olmak ya da son bir yıl içinde radyoterapi almış olmak gibi şartlar dışında herkes tarafından kullanılabilir.

Vampire facelift öncesi güneş ışınlarına maruz kalmamalı ve işleme birkaç hafta kalmışken güneşlenmekten kaçınmalısınız. Randevunuzdan önceki günlerde bol miktarda su tüketmeniz iyileşme sürecini ve tedavi verimliliğini artıracaktır.

Tedavide mikro iğneleme yöntemi ile yüzünüzde mikro delikler açılır. Daha sonra PRP’nin cildinize nüfuz etmesi sağlanarak, işlem görmüş bölgelere masaj yaparak uygulanır.

Yan etkileri nelerdir?

PRP ile uygulanan mikro iğneleme; bazı durumlarda yaralara ve inflamasyonlara neden olabilir. Uygulama yapılan bölgede şişme ve kızarıklık en sık görülen yan etkilerden bazılarıdır. Kızarıklıklar genelde 4-6 gün içinde kaybolmaktadır. Tedaviden sonra güneş ışınlarından kaçınmak gereklidir. Bu süreçte cildinizi sert bir şekilde temizleyecek ve tahriş edecek ürün ve uygulamalardan kaçınmalısınız.

Yazarlar