Güzellik Vazelin kirpik uzatır mı?

Vazelin kirpik uzatır mı?

04.10.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda kadınların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de vazelin kirpik uzatır mı sorusu… Çeşitli kozmetik alanlarda kullandığımız vazelin kirpik uzatma yöntemleri içinde kullanılabiliyor. Vazelinin faydaları nelerdir, vazelin kirpik uzatır mı, vazelin kirpik gürleştirir mi? Tüm bu soruların cevaplarını birazdan vereceğimiz bilgilerde bulabileceksiniz.

Vazelin kirpik uzatır mı

Kirpikler kadınların en önemli aksesuarlarından bir tanesidir. Bakışları anlamlandırmaya yarayan kirpikleri vazelin kullanarak uzatabilir miyiz, vazelin kirpik uzatır mı veya kirpikleri güçlendirir mi tüm bu soruları birazdan sizler için yanıtlayacağız.

Haberin Devamı

İşte vazelin ile kirpik uzatma yöntemleri
Kirpikler bakışları anlamlandırmanın yanı sıra dışarıdan gelen zararlı tozlardan gözlerimizi korumaya yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla bu kadar anlamlı olan ve doğuştan var olan aksesurarımızı gürleştirmek ve uzatmak sizin elinizde olabilir. Vazelin hem hesaplı oluşu hem de kripik uzamasına ve gürleşmesine yardımcı olduğu için kadınlar tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Kadınların her zaman yanında bulundurdukları vazelinle kirpik nasıl uzatılır diye merak ediyorsanız işte cevabı…

1. Adım
İlk olarak vazelinin bilinen bir markada olmasına dolayısıyla kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü göz hassas bir bölgedir ve kalitesiz ürünler gözünüzde ciddi hasarların doğmasına yol açabilir.

Haberin Devamı

2. Adım
Daha sonra kulak çubuğuna bir miktar vazelin sürerek kirpik diplerine gözünüze temas etmeyecek şekilde sürün.

3. Adım
Bahsetmiş olduğumuz vazelin kirpik uygulamasını haftada en az 4 defa kirpik diplerinize uygulayın. Bu yöntemi gece yatmadan önce uygulamak daha faydalı olacaktır.

Vazelin kirpik uygulaması sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Vazelin kirpik uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kirpik diplerinize sürdüğünüz vazelin miktarıdır. Vazelini kirpik diplerinize fazla miktarda sürmeyin. Fazla miktarda vazelin sürmek kirpiklerinizin daha çok ve gür çıkacağı anlamına gelmeyecektir.

Aynı zamanda vazelini her gün uygulamak tam tersi bir etkide yaratabilir. Her gün vazelinizi kirpiklerinize uygulamak yerine haftada en fazla 4 defa uygulamalısınız.

Vazelini aynı zamanda kirpiklerinizdeki rimeli ve gözlerinizdeki far veya makyajı çıkartmak içinde kullanabilirsiniz. Bu sayede makyajınızı hem rahat bir şekilde temizlemiş olursunuz hem de kirpiklerinizin uzamasına yardımcı olmuş olursunuz.

Vazelini kirpik dışında başka kozmetik alanlar da kullanabilirsiniz.

İşte vazelinin kullanıldığı diğer alanlar…

Ciltteki kırışıklıkları giderir
Vazelin ciltteki kırışıklıkları ve ince çizgileri gidermeye yardımcı olur. Vazelinin bu faydasını görebilmek için gece yatmadan önce uygulamanız yeterlidir.

Haberin Devamı

Allığınızın kalıcı olmasını sağlar
Toz allığınızın içerisine bir miktar vazelin eklerseniz, allığınız kalıcılığını daha uzun süre korur.

Parfümün kalıcılığını sağlar
Parfüm süreceğiniz bölgelere vazelin uygulayıp, parfümünüzün kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Vazelin ile cilt bakımı
Kışın kuruyan ve çatlayan cildinizi vazelinle nemlendirebilirsiniz. Ancak bu uygulamayı haftada sadece bir kere yapmanız gerekir.

Vazelin ile el ve tırnak bakımı
Vazelinle hem ellerinize hem de tırnaklarınıza bakım yapabilirsiniz. Tırnağınızda meydana gelen çatlaklara vazelin sürebilir, aynı zamanda soğukta elinizde meydana gelen çatlakları vazelinle onarabilirsiniz. Gece yatmadan önce ellerinize ve tırnaklarınıza masaj yaparak uygulayın ve pamuk bir eldiven takıp sabah ellerinizi yıkayın.

Yazarlar