Editörün Seçtikleri Vicdansızlık

Vicdansızlık

09.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vicdansızlık

Vicdansızlık


Dükkânlar geniş görünsün diye kolonları çalınan apartman, iki yavruya mezar oldu. Hırsız müteahhit “geçmiş olsunö diye aradı


       Yıllardır kiracı olan üç kardeş, tanıdık bir müteahhit aracılığıyla topraktan inşaata girdi. Sonunda evleri bitti, güle oynaya taşındılar. Tapuların birkaç gün sonra alacaklardı. Taşındıklarının sekizinci gecesinde yerden gelen felaket, çalınan malzemeyle birleşince yılların rüyası kabusa dönüştü.
       Nurcan - Giray Birdal çifti, 7 yaşındaki oğulları Özgür'ü, Nurcan - Vekil Birdal çifti de 2,5 yaşlarındaki kızları Seren'i kaybetti. Müteahhidin oynadığı oyunsa depremden sonra anlaşıldı. Avcılar'daki 6 katlı bina resmi evrakta boş arsa olarak görünüyordu. Apartmanda sadece yedi kolon vardı. Evler düzenli, alttaki dükkandaysa geniş görünsün diye dört kolon çalınmıştı. Aslında çalınan yalnızca kolonlar değil, minicik yavruların yeni başlayan yaşamlarıydı.
       Dört saat göcük altında kaldıktan sonra kurtarılan Giray Birdal,
       "Deprem olunca oğlumun odasına koştum. Özgür'ü tam kucağıma almıştım ki taban ikiye ayrıldı. O sırada ben yere yığılırken, kopan kolonlardan biri Özgür'ün kafasına geldi ve yavrumun katili oldu" dedi.
       Deprem sırasında 2.5 yaşındaki kızı Özge'ye süt içiren acılı anne Nurcan Birdal, "Kızımı kurtardım ama oğlumu kurtaramadım. Özgür'üm yaşasaydı bu yıl ilkokula başlayacaktı" diye gözyaşı döktü.
       Aynı apartmanın beşinci katında oturan Vekil Birdal ise evlerinin depremin beşinci saniyesinde yıkıldığını söyleyerek, "Karım ve kızımla birlikte beş dakika sonra göçük altından çıktık. Seren annesinin kucağındaydı. Çıktığımızda bir çizik bile yoktu. Apar topar Vatan Hastanesi'ne götürdük ama doktorlar bakamadan yavrumuzu kaybettik" dedi.
       Yeni bittiği için henüz isim bile koyamadıkları apartmanda iki yavrularını kaybeden Birdal kardeşler, "Borcumuz yeni bitmişti. Tapumuzu bile alamadan evimiz çöktü. 125 bin mark vererek aldığımız, ev değil enkazmış" dedi.
       Olaydan sonra müteahhit Nazım Aptik'in oğlunun geçmiş olsun telefonu açtığını söyleyen acılı aileler şöyle konuştu: "Zararı karşılayacaklarını söylediler. Biz para da ev de istemiyoruz. Bize yavrularımızı geri versin yeter."


Yazarlar