Editörün Seçtikleri www.ariyoruz.8m.com

www.ariyoruz.8m.com

20.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

www.ariyoruz.8m.com

www.ariyoruz.8m.com


Ümit Tellioğlu bilgisayarını her gün umutla açıyor. Sitesine gelecek mesaj onun için özel anlam taşıyor. Çünkü genç adam bir ay önce evi terkeden eşini internetle arıyor


       Kendisini terk edip bir ay önce kayıplara karışan eşine kavuşabilmek için her yola başvuran Ümit Tellioğlu, çareyi internette web sitesi kurmakta buldu. Yaklaşık bir aydır internet aracılığı ile eşini arayan Tellioğlu, kızı Güney’le birlikte eşinden alacağı haberin umuduyla yaşıyor. Henüz üç yaşında olan minik Güney içinse olup bitenleri anlamak mümkün değil. Yine de çocuk aklıyla bir tavır geliştirmiş. Kendisini bırakıp giden annesinin resimlerini gördüğünde artık sırtını dönüyor. Babası ile birlikte tüm parklarda, bakkallarda, komşularda, annesinin gidebileceği her yerde onu aramaktan sıkılan minik Güney artık annesini sormuyor.

       İnsanlardan hep korktu
       Eşini aramaktan yorulmayan Ümit Tellioğlu ise umutlu. “Bir gün mutlaka bulunacak. Eşim oldukça zeki ve kültürlü biridir. Kötü niyetli insanlar tarafından kandırılacağına ihtimal vermiyorum. Ama yanına nüfus cüzdanından başka hiçbir şey almamış. Para da almadan gitmiş. Tek istediğim bize nerede ve nasıl olduğunu bildirmesi. Eğer tercihi bizden ayrı yaşamaksa buna saygı duyuyorum. Ama Güney artık annesine öfke duymaya başladı. Bense perişan haldeyim" diyen genç adam, tek arzusunun eşinin sağlıklı olup olmadığını bilmek olduğunu söylüyor. Eşinin oldukça kötü bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdiğini ve çok hassas bir yapıya sahip olduğunu belirten Tellioğlu, genç kadının evi terk etmesine neden olan olayı şöyle anlattı: “Nursel üç ay kadar önce evi terk etmek istemişti. Bunun için hiçbir neden yoktu. Tartışma, kırgınlık, şiddet, maddi sorunlar gibi hiçbir şey yoktu. O’nu ikna ettim. Birlikte tatile gittik, seyahate çıktık. Her şey tekrar yoluna girmişti. Bu arada psikoloğa gitmiş ama ben bunu sonradan öğrendim. Evi son terk edişinden 15 gün öncesinde yine agresif ve huzursuz bir hal almıştı. Eskiden beri kendine güvenemiyor, insanlardan çok korkuyordu. Gece tartışmaya başladık. Bu kez ben de ilk kez sesimi yükselttim. Kızım uyandı. Ben kızımla ilgilenirken bir kapı sesi duydum. Arkasından koştum, ama yetişemedim."

       İlk ve son haber
       Eşinin ardından evden çıkan ve gece karanlığında geri dönmesi için arkasından seslenen Tellioğlu, o günden beri onu arıyor. Genç kadının önce İzmit’teki ağabeyinin yanına gittiğini öğrenen Tellioğlu ondan son kez 14 gün önce haber almış. “Ankara’dayım, burada arkadaşlarım var bana yardım edecekler ve eve de dönmeyeceğim" dedikten sonra telefonu kapatan eşinin izini bir dedektif gibi süren Tellioğlu, eşinin bu son telefonu Ankara’daki Dikimevi Postanesi’nin önünde bulunan bir ankesörlü telefondan açtığını öğrenmiş. O günden beri başka hiçbir haber yok. Şimdi genç kadını aramak için www.ariyoruz.8m.com adresli bir web sitesi hazırlayan Tellioğlu, en çok kızı Güney için üzülüyor. Çünkü 20 gün sonra bedelli askerlik için İstanbul’dan ayrılmak zorunda olan genç adam, kızını kime emanet edeceğini bilemiyor.

       Hep kaçtı. Yine kaçıyor
       Ümit Tellioğlu, aralarındaki ilişkide hiçbir zaman şiddetin ve hakaretin barınmadığına özellikle dikkat çekiyor: “Eşimin geçmişi hep sorunlarla dolu. Biz tanıştığımızda evini terk etmişti. Annesinden kaçıyordu. Annesi ile babası arasında inanılmaz bir uçurum vardı.
       Babası Viyana’da yaşayan, ömrü opera ve balelerde geçen biri. Annesi ise Yozgat’tan İstanbul’a gelip yerleşmiş mutaassıp ve kapalı bir kadın. Nursel annesiyle anlaşamıyordu. Ancak bizim birlikteliğimizle herşey daha fazla yoluna girmişti. Kardeşleri ile ilişkileri düzelmeye başlamıştı. Kızımızın doğumuyla evimiz daha da şenlendi.
       Ancak son günlerde sürekli benim, kızımın ve etrafındaki herkesin kendisini ezdiğini söylüyordu. Yıllar önce annesine kızdığında evini terk etmişti. Yine evini terk etti ancak bu kez kızacak bir şey yoktu. Keşke ben de sesimi yükseltmeyip alttan alsaydım." Eşinden hâlâ ümit kesmediğini söyleyen genç adam artık eskiden karısı ve kızıyla birlikte oturduğu evde oturamıyor. Bir arkadaşının yanında kalan baba - kızın istediği tek şey ailenin kayıp üyesi hakkında bilgi edinebilmek.

       Adı: Nursel Hokka
       Doğum Tarihi: 12.02.1970
       165 cm. boyunda, zayıf ve narin yapılı, koyu kızıl (siyaha yakın) kısa saçlı, göz rengi açık kahve, beyaz tenli. İçine kapanık ve sinirli bir yapısı var. Gören ya da tanıyanlar 0535 224 74 02 ve 0532 284 08 86 no’lu telefonlara veya www.ariyorum.8m.com adresine haber verebilir



Yazarlar