Editörün Seçtikleri Yaşar ÇAKMAK

Yaşar ÇAKMAK

23.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kanal D'nin düzenlediği Miss Turkey '97'nin kraliçelik tacı bir numaralı Çağla Şıkel'in oldu. Muhteşem geceyi 3 bin seçkin davetli izledi. Dereceye giren genç kızlara hediyeler yağdı

Yaşar ÇAKMAK

KANAL D'nin düzenlediği Miss Turkey '97 Güzellik Yarışması'nda kraliçelik tacı 18 yaşındaki Çağla Şıkel'in oldu.
Lütfi Kırdar Kültür ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ve canlı yayınlanan yarışmada ikinciliği Yeşim Çetin, üçüncülüğü Nilay Ceylan dördüncülüğü ise Burcu Esmersoy elde etti. Eurotürk Güzeli Gülin Kirpikçioğlu ise yarışmanın sponsorlarından Organics adına konan ödülü kazandı.
Şıkel'e kraliçelik tacını, Türkiye eski güzellerinden, Kanal D'nin Halkla İlişkiler sorumlusu Meltem Hakarar taktı. Şıkel bu sırada sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Yaklaşık üç bin kişinin izlediği yarışmada Türkiye'nin en güzel kızlarını seçen jüri üyeleri şu isimlerden oluştu:
Özcan Sandıkçıoğlu (Jüri Başkanı), Derya Sazak (Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Türkan Şoray (sinema sanatçısı), Emel Sayın (Türk Sanat Müziği sanatçısı), Faruk Bayhan (Kanal D Genel Müdürü), Taylan Bilgel (Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi), Ertuğrul Özkök (Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Ayten Gökçer (tiyatro sanatçısı), Hande Ataizi (sinema oyuncusu), Güneri Cıvaoğlu (Milliyet Gazetesi başyazarı), Cihan Kamer (Atasay Genel Müdürü), Onur Erol (estetik uzmanı), Berna Tuğlulular (Elida - Faberge Pazarlama Müdürü), Arzum Onan (Türkiye ve Avrupa eski güzeli), Nuri Soysal (estetik uzmanı) ve Hıncal Uluç (Sabah Gazetesi yazarı).

Milyonlarca kişinin Kanal D'den izlediği yarışmanın sunuculuğunu büyük usta Halit Kıvanç, Burak Kut ve Türkiye eski güzellerinden Demet Şener yaptı.
Kıvanç'ın usta soruları ve güzellerin verdikleri yanıtlar büyük alkış aldı. Jüri karşısına çıkan güzeller kuliste kıyafet değiştirirken sahneye gelen dünyaca ünlü Fransız illüzyonist Stefan Leyshon gösterisiyle geceye renk kattı.
Mükemmel bir organizasyona sahne olan yarışma gecesinin starı ise ünlü Fransız şarkıcı Gilbert Becaud'ydu. "Mösyö 100 bin Volt" diye de tanınan karizmatik sanatçı, sevilen şarkılarını söyledi.

Organizasyonda, Türkiye'nin en güzel 20 kızını, koreograf ve sanat direktörü Uğurkan Erez muhteşem geceye hazırlarken, Organics Show'un dans koreografisini Nil Berkan yaptı. Güzellerin açılış kostümlerini ve sunucu kostümlerini modacı Mehmet Gündem hazırladı. Gece kıyafetleri, mayo aksesuarları ve Organics Show'un kostümleri modacı Ertan Kayıtken'in imzasını taşıyordu.

Miss Turkey'97'de dereceye giren güzeller muhteşem ödüllerin de sahibi oldu. Yarışmada birinci seçilen Çağla Şıkel'e Hyundai Coupe, ikinci güzel Çetin'e Hyundai Accent 1.5 Sporty, üçüncü güzel Ceylan'a Hyundai 1.3 LS, dördüncü güzel Esmersoy'a Clup Patara'dan devre mülk verildi. Bu dört güzele ayrıca De La Residence Tour'dan bir haftalık rüya gibi bir Paris seyahati de armağan edildi. Organics Güzeli Kirpikçioğlu'na da Organics firmasınca bir haftalık Paris seyahatiyle Elida Saç Bakım Enstitüsü'nde saç bakımı hediye edildi.

1 - Çağla Şıkel, 2 - Neshan Mülazım, 3 - Yeşim Çetin, 4 - Elif Çevik, 5 - Zeliha Çal, 6 - Seza Tamer, 7 - Mehtap Salık, 8 - Burcu Esmersoy, 9 - Seda Akman, 10 - Gülin Kirpikçioğlu, 11 - Senem Hakkı, 12 - Burcu Pekel, 13 - Özgül Kavruk, 14 - Elif Akasya, 15 - Esra Balkanlı, 16 - Özlem Sözeri, 17 - Ebru Güzel, 18 - Nilay Ceylan, 19 - Belgin Atgın, 20 - Şenay Akay.


İlk dört dereceye giren güzeller dünyanın en ünlü yarışmalarına katılacak. Türkiye Güzeli Çağla Şıkel, ülkemizi 25 Kasım 1997'de Güney Afrika'nın Sun City kentindeki Miss World'de (Dünya Güzellik Yarışması), ikinci güzel Yeşim Çetin 16 Mayıs 1997'de ABD'nin Miami kentinde yapılacak Miss Universe'de (Kainat Güzellik Yarışması), üçüncü güzel Nilay Ceylan 6 Eylül'de Ukrayna'nın Kiev kentinde yapılacak Miss Europe'de (Avrupa Güzellik Yarışması), dördüncü güzel Burcu Esmersoy da 20 Eylül'de Japonya'nın Kyoto kentinde yapılacak Miss Internatıonal'da (Uluslararası Güzellik Yarışması) Türkiye'yi temsil edecek.

Yazarlar