Editörün Seçtikleri Yatçılığın yüzakı

Yatçılığın yüzakı

16.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yatçılığın yüzakı

Yatçılığın yüzakı


2000 teknolojisiyle donatılan Bodrum Karada Marina, törenle hizmete girdi

Yaşar Anter - Bodrum


Toplam 28 milyon dolarlık yatırımla altyapısı tamamen yenilenen Bodrum Karada Marina ve Alışveriş Merkezi ile birlikte Türkiye yat turizminde rakip ülkelerle boy ölçüşebilecek modern bir komplekse kavuştu.
Bodrum'da Doğan Grubu ve Zeytinoğlu Grubu'nun ortak girişimi olan Karada Turizm İşletmeleri AŞ tarafından dün faaliyete sokulan marina, 372 yat kapasitesi ve 46 mağazanın bulunduğu bir alışveriş merkezine sahip.
Açılış törenine yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Karada Marina'nın kurdelasını Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Zeytinoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Zeytinoğlu ve Karada Marina Turizm İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İmre Barmanbek birlikte kesti.

Açılışa Muğla Valisi Cemil Serhadlı, Bodrum Kaymakamı Uğur Boran, Belediye Başkanı Emin Anter, Emniyet Müdürü İhsan Kocadağ ile Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök te katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İmre Barmanbek, "Karada Marina ile turizm gelirlerinin yüzde 25'nin karşılandığı yat turizminde rakip ülkelerdeki kaliteli yat limanlarının seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini" söyledi.
Marinaya 28 milyon dolar yatırım yapıldığını belirten Barmanbek, "375 bağlama kapasitesi, 46 dükkan, iki restoran, çekek yeri, karada 40 konaklama yeri, teknelere komple servis verebilen teknik departmanları ile bu marinayı modern bir tesis haline getirdik" dedi.

Turizm Bakanı Erkan Mumcu da kriz döneminde böylesine büyük yatırım yaparak Karada Marina'yı turizme kazandıran Doğan ve Zeytinoğlu Holding'e teşekkür etti.
Açılışın ardından kokteyle katılan konuklar, Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçılarının "Gümüş takı ve İpek halı" gösterisini izledi.

28 milyon dolarlık dev yatırım

* 1997'de 49 yıllığına kiralandı
* 28 milyon dolarlık yatırım yapıldı
* Kanalizasyondan, elektrik, telefon ve su şebekesine kadar tamamen yenilendi
* 372 yat kapasitesine sahip, 54 personel görev yapıyor
* Mimari tarzı Bodrum'un geleneksel yapı ve kültürüyle örtüştü.
* Merkezin 50 teknelik çekek alanı 70 tonluk "travel lift"i bulunuyor.
* Yeni TV sistemiyle dört ayrı uydudan yayın izleme olanağı sağlandı
* Yatlara telefon hattı çekildi. Günlük 150 ton kapasiteli su arıtma sistemi kuruldu.
* Alışveriş merkezinde, Vakkoroma, D & R Müzik Market, Levi's, Tommy Hilfiger, Polo ve Aprido gibi markaların da bulunduğu 46 mağaza, iki restoran yer alıyor.



Yazarlar