Geri Dön

Yulaflı pancake

Çocuklarda 1 yaş ve sonrası için uygun bu tarife ufaklıklar bayılacak.

Yulaflı pancake

Malzemeler

2 adet muz
1 su bardağı yulaf
2 tatlı kaşığı bal
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Sızma zeytinyağı veya tereyağı

Hazırlanışı

Olgun haldeki muzlar ezilir. İçerisine yulaf, bal, süt, yumurta ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Bir kaşık veya küçük bir kepçe yardımıyla alınan karışım, hafif yağlanmış tavada ters yüz ederek orta ateşte pişirilir. Arzuya göre içerisine tarçın ilave edilebilir. Üzerine bal dökülerek servis edilebilir.

Dr. Enver mahir Gülcan’ın notu:

Yulaf protein ve karbonhidrat içerir. Lif, omega 3, omega 6, yağ asitleri, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, manganez, çinko ve selenyum açısından zengindir. Özellikle kolon ve meme kanseri üzerinde kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olur. Tokluk hissi yaratarak obezitenin önlenmesine katkı sağlar. Bu tarifte süt, bal ve yumurta küçük çocuklarda dikkat edilmesi gereken gıdalar zira alerjiye sebep olabilirler. Eğer çocuğunuzda bunlara karşı alerji yoksa afiyetle yiyebileceği ve onu uzun süre tok tutacak, besleyici bir tarif. Kızartma işlemi tercih etmediğimiz bir yöntem. Özellikle bol sıvı yağda kızartma yapılmamalı. Orta ateşte, yiyeceği yakmadan, yanmaya dayanıklı olan sızma zeytinyağı kullanılarak yapılan pişirme işleminin tercih edilmesi hatta mümkünse fırında pişirilmesini öneririm.

Haberin Devamı

http://kidsgourmet.com.tr/

Tarif: Tuğba Esentepe

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber