Boğa’lar için yaratıcılık, korku ve engeller

Süregelen kalıplardan çıkmak Boğa’lar için bir gelişim konusudur

Boğa güçlü ve dayanıklıdır. Öyle kolay kolay yerinden kıpırdamaz. Yavaş olabilirler. Hayata bakış açısında istikrar ve huzur isteği, maddi konfor ve rahatlığın önemli bir yeri vardır. Ancak Boğa aynı zamanda basitlik yanlısıdır. Fazla karmaşık, alengirli şeyleri de istemez. O hayatı zevkler, keyifler ve güzelliklerle birlikte yaşamak ister.

Boğa’nın yaratıcılık evinde ise Başak burcunun yer aldığını görüyoruz. Bu burç yetenekleri, dikkatli ve düzenli olmayı, inceliği anlatır. Yaratıcılık evinde Başak burcu, Boğa’nın kendi haline bırakıldığında üretken ve becerikli olduğunu, kendini ortaya koyduğu alanda çok iddialı olmasa da somut sonuçlara önem verdiğini anlatıyor. Boğa’ya göre yaratıcılık soyut ve hayali değil, pratik ve işe yarar olmalıdır. Boğa’nın usta bir zanaatkar olabileceğini, ortaya koyacağı eserlerle zekasını fayda ve incelik yaratacak şekilde sergilediğini söyleyebiliriz. Örneğin yükselen burcu ve güneş burcu Boğa olan Alman filozof Immanuel Kant’ın rasyonalizm ve amprizmden temel alan “Pratik Aklın Eleştirisi” adından bir eseri olması ilginçtir. (Kant’ın haritasında içerisinde Satürn’ün de olduğu büyük bir toprak üçgeni vardır)

Haberin Devamı

Korkulara gelince yükselen burçla açısal temas kuramayan sekizinci eve bakabiliriz. Boğa’nın korkular evinde risk almayı, keşfetmeyi, ötelere gitmeyi anlatan Yay burcunun olmasına şaşmamak gerek. Bilinmeyene doğru ilerlemek, alışılmış olandan ayrılmak Boğa için zor bir tecrübedir. Olduğu yerde kalmayı, değişmemeyi, alışkanlıklara bağlı kalmayı isteyen Boğa için, Yay’ın anlattığı deneyimler korku kaynağıdır. Halbuki korkularla karşılaşmak ve onları yenmek herkes için ilerleme ve olgunlaşma sürecinin bir parçasıdır. Boğa alışılmamış, denmemiş olana açıldıkça hayatını zenginleştirebilir. Sürekli aynı yerde kalarak, baklava, börek yiyerek gelişemeyiz. Eğer Boğa’lar daha geniş düşünüp sınırlarını aşmaya karar verirlerse, hayatın geniş zenginliklerinden çok daha fazla yararlanabilirler.

Boğa burcunun kontrol dışı engeller ve gayb evinde bulunan Koç burcu ise, Boğa’nın risk alma konusunda pek farkında olmadığı yönleri olduğunu gösterir. Riske girmek, değişikliklere gitmek Boğa’nın kolay yönetemediği, elinde olmayan koşullar içeren bir alandır. Belki de geçmişten gelen deneyimler, daha önceden yaşanmış tatsız hatıralar düşünmeden hareket etmenin getirdiği sıkıntılarla doludur. Örneğin pek çok yükseleni Boğa olan kişi için, 2010 yılından bu yana Uranüs’ün Koç burcuna ilerlemesi benzer anilikler, sarsılmalar ve huzursuzluklar getirmiş olabilir. Ancak bu süreçte pek çok yükselen Boğa hayatın sürprizlerine karşı artık daha esnek olmayı da öğrenmiş durumda.Boğa’lar doğal yeteneklerini zeka ile birleştirdiğinde, şaşırtıcı bir yaratıcılık ortaya koyabilirler. Hayatın iniş ve çıkışlarına uyum sağlamak, ufuklarını geliştirmek, kimi zaman yorucu da olsa onlara daha geniş bir hayat perspektifi sunacaktır.

Haberin Devamı