Koç’lar için yaratıcılık, korku ve engeller

Burçlar kuşağının ilk burcu olan Koç için yaratıcılık bir varoluş konusudur.

Burçlar kuşağının ilk burcu olan Koç için yaratıcılık bir varoluş konusudur. Koç’un kendisi varoluşu, ortaya çıkışı, hiçlikten varlığa geçişi anlatır. Koç niyettir, varolma isteğidir. Bu nedenle Koç’ta ham ama çok güçlü dürtüler görürüz. Sanki şimdiye odaklanmış ve seçim yapma aşamasına gelmiş gibiyizdir. Koç kendiliğindenliği, saflığı ve samimiyeti simgeler, sıcaktır. Koç’un yaratıcılık evinde ise Aslan burcunu buluruz. Bu burcun simgesi kraliyet sembolü olan aslandır. Aslan hayvanlar dünyasının da kralı görülür. Koç daha çok genç şehzadeyi, prensi anlatırken, Aslan oturan, iktidar sahibi, olgun gücü temsil eder. Koç’un yaratıcılığında doğal bir yöneticilik yeteneği vardır. Doğal bir lider olmaları Koç’lara kendiliğinden bir liderlik, önde olma durumu getirir. Eril ögeler Koç’un yaratıcılığında önemli bir rol oynar. Baba olma isteği, yöneticilikle paraleldir. Zafer kazanmak, merkezde olmak, kendinden çok emin olmak bu burcun önemli istek ve arzuları içindedir. Hatta Koç’un kendi kendini sorgulayamaması da bu doğal kimi zaman abartılı özgüvenden kaynaklanır.

Haberin Devamı

Koç’un yaratıcılık alanında, eğlence, coşku ve neş’e de yer alır. Zira Aslan sahneyi, kendini ortaya koymayı ve başkalarını eğlendirmeye de anlatır. Sahne sanatları, oyunlar, yarışlar, rekabet içeren oyunlar, doğal olarak spor Koç’un yaratıcılığı içinde önemli bir rol oynar. Her durumda, ister fiziksel, ister beyinsel olsun, Koç’un yaratıcılığında kendine güven ve serbestçe ifade etme isteği dikkat çeker.

Korkulara gelince, Koç’un 8. Evinde Akrep burcunu görmekteyiz. 8. Ev korkuların, endişelerin ve harekete geçememenin evidir. Bu evin atıl bir alan olması, yükselen burcu doğal bir açı ile görememesindendir. Akrebin kendisi ürkütücü bir semboldür ve Akrep doğrudan ölüm ve yeniden doğuşla ilişkildir. Dikkat ederseniz, gerek Koç, gerekse Akrep Mars yönetiminde olan burçlardır. Koç ilk burç olarak doğuşu temsil ederken, Akrep de ölümü ve yeniden doğumu temsil eder zira Mars her iki süreç için de yani hayata giriş ve hayattan çıkış için bir mücadelenin olduğunu, enerji sarfetmek gerektiğini gösterir. Dolayısıyla, Koç aynı zamanda korkularının çok farkında bir burçtur ve korkularını kontrol etmeyi iyi bilir. Bu burcun korku ve ölüme meydan okuyan bir tarafı vardır. Yaşam ve ölüm onun hep yanı başındadır. Akrep aynı zamanda Koç’un kontrol edilmekten, baskı altına alınmaktan uzak durmak istediğini de anlatır. Tek başına Koç için, başkalarının gücü hep bir ölüm gibidir.

Haberin Devamı

Koç’u engelleyen şey çoğunlukla bilinçaltında kalmış bir karmaşa ve büyük bir alanda kaybolma korkusudur. Kontrol edilemeyen durumlar, engeller 12. evle ilişkilidir. Bu ev kollektife karışmayı simgeler. Halbuki Koç’un kendisi hiçlikten, gayb aleminden henüz yeni çıkmış ve oraya dönmek gibi bir düşüncesi de yoktur. Tek başına karar veren, hareket eden, seçimlerde bulunan Koç için büyük kalabalıklar anlaşılması zor bir karmaşayı temsil eder. Kuşkusuz teslim olmak, kendini akışa bırakmak, vazgeçmek gibi Balık temaları Koç’un bilinçaltı engellerini açıklar. Eğer Koç sağlıklı kararlar veriyor ve kendini geliştirme yönünde harekete geçiyorsa, kendi engellerini de kolayca aşıyor demektir. Ancak kimi zaman hayat kabullenmeyi ve bazı şeyleri olduğu gibi bırakmayı da öğrettiğinde, Koç kendini daha aşkın deneyimlere de açık tutmak ve küçük ve saf benliğinden kurtulmak durumundadır.

Haberin Devamı