Saç Stilisti Erdinç Çelik'ten 2019 Saç Trendleri ve Bakımlı Saçlar İçin İpuçları

2019'da hangi saç modelleri, kesimleri ve renkleri ön plana çıkacak? Bakımlı ve sağlıklı görünen saçlara nasıl kavuşuruz? Boyalı saç bakımında nelere dikkat edilmeli? Saçlar ne sıklıkla yıkanmalı? Saç Stilisti Erdinç Çelik saç bakımına ve trendlerine dair ipruçları verdi.

Erdinç Çelik kimdir?

Erdinç Çelik, mesleğine 1987 yılında sıradışı bir ustanın yanında 10 yıl süresince çalışmış, gelişimini tamamladıktan sonra, kendi salonlarını açmış, işletmiş, aynı zamanda gerek yurtiçi gerek yurtdışı eğitimlerle öğrenciliğine devam etmiş, bununla da yetinmeyip mesleki yelpazesini daha da zenginleştirerek sinema ve televizyon dünyasında sayısız sinema filminde, reklam filmlerinde ve hatta 2 Hollywood (Gary Oldman – Tinker, Tailor, Soldier Spy ve Ben Affleck - ARGO) filminde de çalışmış sektöründe öncü bir saç uzmanıdır.

Haberin Devamı

2019'da saç kesiminde hangi trendler ön plana çıkacak?

Aslında bu soruyu sadece 2019’a indirgemeden, günümüz koşuşturmacasında hangi modellerin bakımı daha kolaydır ve bize vakit kazandırır diye düşünürsek, kısa ve saç yapımıza uygun hareketli kesimlerin ön plana çıkacağını söyleyebilirim.

Yüzümüze uygun saç kesimini nasıl buluruz? Hangi yüz şekline hangi saç modelleri kesinlikle yakışır/yakışmaz?

Öncelikle yüzümüze uygun olup olmadığının kararını kendimiz veremiyorsak mutlaka bir uzman ile karar vermenin ilk doğru tercih olduğunu söylemeliyim. Şunu unutmamalıyız ki saç modeline karar vermeden önce yapılması gereken, seçilen modeli kullanacak kişinin boyu, saçının rengi, yapısı ve ne derece saçıyla vakit geçirdiği çok önemli. Bu kriterleri yerine getirdikten sonra o saç modeli ancak yıka-çık formuna kavuşabilir ya da bir kaç hareketle ilk günkü formunu koruyabilir, aksi durumlarda aylarca yanlış kesilmiş saçların toparlanmasını beklemekle geçer zamanınız.

Hangi yüz, hangi model diye bakarsak eğer değişim isteğimize, önce genel proporsiyondan çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Bu da şu demek; eğer boyumuz kısa ise çok uzun saç sizi daha kısa gösterir ya da uzun boylu ve uzun boyunlu iseniz kısa küt hatta kaküllü bir kesim sizi garip bir görüntüye sokacaktır. Ayrıca istediğiniz modeli günlük hayatta bizim yaptığımız kadar olmasa da ne kadar şekillendirebileceğiniz de çok önemli.

Haberin Devamı

Son yıllarda ombre ve mavi, pembe, mor gibi alışılmışın dışında saç renkleri tercih edilmeye başlandı. Bu trendleri görmeye devam edecek miyiz? 2019'da saç boyasında bizi neler bekliyor?

Aslında sadece 2019’da değil bundan sonra renklerin dansını saçlarda daha sık göreceğiz. Renklerin pozitif enerjisi hayatın her anında motivasyon kaynağı oluyor. Her geçen gün sıradışı renk uygulamalarında müthiş bir artış var salonlarımızda.

Saç Stilisti Erdinç Çelikten 2019 Saç Trendleri ve Bakımlı Saçlar İçin İpuçları

Saçlarımızı fön makinesiyle mi kurutmalıyız, yoksa kendi kendine kurumasını mı beklemeliyiz? Saçı kurutma işlemi sırasında nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle saçlarımızı kurutmalıyız, ama hafif bir nemliliği kalana kadar kurutmalıyız. Şöyle ki dairesel hareketlerle aynı bölgeyi sürekli kurutmadan genel ıslaklığı gidene kadar kurutup bırakmalıyız. Bıraktığımız andaki saçımızdaki ısı zaten kalan nemini alacak ve sağlıklı bir kurutma sağlamış olacağız.

Haberin Devamı

Parlak ve sağlıklı saçlar için birkaç ipucu paylaşır mısınız?

Sağlıklı ve parlak hatta ahenkle dans eden saçın formülü aslında düzenli olarak uçlarının kesiminden ve nemlendirmekten geçiyor. Kırıkları alınmış saç tarandıkça kopmaz ve doğal erezyonun önüne geçmiş olursunuz ve böylelikle hacmi artar. Her 3 ayda bir kesilecek 1 cm uç kırıkları aslında genelinden takılıp kopmaları engellediği için, daha sağlıklı ve parlak bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca yüksek ısılı işlemlerden de mümkün olduğunca kaçınmak da saç sağlığı için faydalı olabilecek bir önerimdir.

Saçlarımızı yıkadığımız suyun sıcaklığı nasıl olmalı?

Mümkün olduğunca ılık su kullanmak en iyisidir. Ayrıca saç yapımıza uygun olarak kullandığımız şampuanlamayı da gerektiğinden fazla uygulamak,narin bir köpüklemeden sert yıkama işlemi uygulamak saçımızın yağlanma sürecini hızlandıracak ve elektriklenmesini artıracaktır.

Saç Stilisti Erdinç Çelikten 2019 Saç Trendleri ve Bakımlı Saçlar İçin İpuçları

Özel gecelerde abiye kıyafetlerle saç modellerinde biraz abartıya kaçabiliyoruz; gece elbisesi üzerine saç modeli seçerken demode olmadan şıklığımıza şıklık katmanın bir yolu var mı?

Özel gecelerde seçeceğimiz saç modellerinde dikkat etmemiz gereken bir kaç nokta var. Tabii ki seçtiğimiz modelin boyumuzu ne kadar uzattığı, genel kafa yapımızı ne kadar büyüttüğü, elbisemizdeki yaka, göğüs ve sırt dekoltesini ne kadar bloke ettiği çok önemli. Kusursuz bir gecenin öncesinde eğer vakit yaratılırsa kıyafet-saç-makyaj provasının yapılırsa topuz mu, açık bir helenistik saç mı sorularının cevabı son dakikaya kalmamış olur ve muhtemel mutsuz hatıralardan kaçınmış oluruz.

Sık sık saç yıkamak sağlıklı mı? Saçları ne sıklıkla yıkamalıyız?

Saç yıkamanın alışkanlık haline gelmiş zamanlamalarından çok ihtiyacı kadar yıkanmasında fayda var. Gereğinden fazla ve defalarca yıkanan saçların, aşırı yağlanma vb. rahatsızlıklara sebep olduğu bir gerçek. Eğer alışkanlıklardan vazgeçemiyorsak hafif köpüklemelerle de yıkayabilir, saçın doğal dengesini bozmamış oluruz.

Ne yazık ki her kadının saçları aynı hızla uzamıyor, bazen aylar sürebiliyor. Saçların uzama sürecini hızlandırmak için neler yapabiliriz?

Aslında nem dengesi yerinde, kırıklarından dolayı erezyona uğramayan,aşırı derecede kimyasal işlemlere maruz kalmamış saç uzar.

Cilt bakımında nemlendirme ve maske gibi rutinlere dikkat ediyoruz fakat saçları ihmal edebiliyoruz. Saç bakımında hangi rutinler izlenmeli, ne sıklıkla maske uygulaması yapılmalı?

Cildimiz gibi saçımızın da dönemsel doku ihtiyaçları ve mevsimsel reaksiyonları vardır. Yaz döneminde ısı yükseldikçe nem ihtiyacı öne çıkar ve nemlendiricilere ihtiyaç duyarız, özellikle tatil dönemlerinde denizde tuzlu suda saçımıza yağ içerikli ürünler kullanırsak hem tuzdan hem de ısının verdiği kuruluktan korumuş oluruz. Günlük kullanımlarımızda hafif serumlar gün içerisinde kötü hava, toz ve kirden mükemmel bir koruma sağlar.

Saç Stilisti Erdinç Çelikten 2019 Saç Trendleri ve Bakımlı Saçlar İçin İpuçları

Kış aylarında saçlarda yaygın olarak elektriklenme ve matlaşma problemleri görülüyor. Bu problemlerle nasıl savaşabiliriz?

Nem, nem, nem! Nemini kaybetmiş saç matlaşır, sertleşir ve elektriklenir. Ayrıca kış aylarında kıyafetlerimizdeki kat kat giyinme durumundan dolayı elektriklenmede beraberinde gelir.

Boyalı saçların bakımında nelere dikkat edilmeli? Saç rengini nasıl daha uzun süre koruyabiliriz?

Saç boyalarında uzun renk kalıcılığının formülü kaliteli ürün ve doğru renk tercihidir. Doğal beyazlığa sahip bir saçta yoğun kızıl renkler yüksek dekolore işlemleri olmadan kalıcı olmaz. Aynı şekilde doğal kestane bir saçta mavi mor, pembe gibi ekstrem renkler yine aynı şekilde dekolore işlemi olmadan sağlıklı ve uzun soluklu kullanım vermez. Her rengin her saç yapısında ve dokusunda farklı sonuçlar ve kullanım kalıcılığı vardır.

Duygu Bay

İletişim:

Instagram: iamduygubay