Editörün Seçtikleri Sardunya Karaköy Yalı'da lezzetli saatler

Sardunya Karaköy Yalı'da lezzetli saatler

13.02.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

Sardunya Karaköy Yalı, İstanbul'un kalitesiyle fark yaratan boğaza sıfır, gerek görünüşü, gerekse mutfak ve servis anlayışı ile günün trendlerini en iyi yansıtan restorandır.

Sardunya Karaköy Yalıda lezzetli saatler

Sade renklerin ve gösterişten uzak bir tasarım tarzı dekorasyonda kullanılarak, sardunya çiçekleri ile misafirlerini kucaklıyor. Solunuzda Boğaziçi köprüsü, karşınızda Kız Kulesi sağınızda Topkapı Sarayı ile boğazın enfes manzarası eşliğinde çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları kaliteli müzikler ve dj ile kendinizi eğlencenin merkezinde bulacaksınız.

Sardunya Karaköy Yalı’nın menüsünde mevsim balıklarının yeniden yorumlanmasını çok seveceksiniz. Lüfer, palamut ve özellikle mısır ekmeği ile servis edilen Karadeniz Esintisi hamsi sezonun favorilerinden. Mezesiz olmaz diyenlere zeytin soslu fava, patlıcan salatası ile doldurulmuş köz kapya biber, yoğurtlu cevizli kabak, buğdaylı muhammara tavsiye edilir. Kırmızı etseverler de unutulmadı: kök sebzelerle ve yeşil elma ile birlikte buharda pişirme tekniği ile hazırlanan kuzu but ve dana kaburgası menünün farklı ve unutulmaz lezzetlerinden. Tahinli dondurma üstünde Trabzon tepsi helvası ise, balık keyfinizi ikiye katlayacak bir lezzet.

İçki menüsünde şarap severler de aradıkları gibi bir şarap listesiyle karşılaşacaklar. Liste hazırlanırken, fiyat kaliteden gesi esas alınarak, en iyi şaraplar tercih edildi. Yerli bir çok şarap üreticisinin farklı üzümlerle yaptığı şaraplar da menüde yerini aldı. Masada bir büyük isteyenlere 15’e yakın rakı çeşidi, bira severler için de 15 çeşit yerli ve özellikle ithal biralar zengin bir menü oluşturuyor. Yeni menüde ale, lager ve buğday birası seçenekleri yanında uyumlu atıştırmalıklar da düşünüldü.

Yazarlar