17.06.2016 - 17:52 | Son Güncellenme:
Sarımsak, ağız kokusuna sebep olması nedeniyle pek tercih edilen bir yiyecek değildir. Fakat yemeklerimizde kullandığımız sarımsağın başta tansiyonu dengelemek, kolesterolü düzenlemek ve kalp sağlığını korumak gibi sağlığa birçok yararı bulunuyor.
Kolesterolü düşürür
Yapılan araştırmalarda sarımsağın kolesterolü düşürdüğü ve kalp ve damar sağlığına iyi geldiği tespit edilmiştir. Bundan başka sarımsak vücuttaki stresi azaltır ve kanın pıhtılaşmasını önler.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
Sarımsağın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunduğu için soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamızı engeller ve bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
Alzheimer'a iyi gelir
Vücudumuzda bulunan serbest radikaller, yaşlanma sürecini hızlandıran hücrelerdir. Sarımsak ise bu hücrelere karşı koyarak yaşlanma sürecimizi yavaşlatır ve böylelikle yaşla beraber ortaya çıkan Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürür. Böylelikle, yaşama süremizi de artırmış olur.
Zehirlenmelere karşı korur
Sarımsak, yüzyıllardır zehirlenmelere karşı mücadelede önemli bir panzehir olmuştur. Sarımsak, zehirlenmeden dolayı zarar görmüş organları tedavi etmede kullanılır.
Kemikleri güçlendirir
Sarımsak, kemikleri güçlendirmesiyle birlikte menopozla beraber ortaya çıkan kemik erimesini de önleyebilir.
İltihap ve bakterileri öldürür
Sarımsak, metabolizmayı bakteri ve virüslerden koruyarak enfeksiyondan kaynaklanan hastalıkların oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Sarımsağın ayrıca doğal bir antibiyotik özelliği de vardır.
Yorgunluğu gidererek güç verir
Sarımsağın, yorgunluğu giderme ve kas ve organları gevşetip rahatlatma özelliği bulunur. Yapılan egzersizlerden sonra göğüste kalbin olduğu yere sarımsak yağı masaj yapılarak sürülürse, egzersiz sonrası kalbin daha az yorulmasını sağlar.
PembeNar Özel