Cilt Bakımı Selülit nedir, nasıl oluşur?

Selülit nedir, nasıl oluşur?

27.07.2016 - 14:30 | Son Güncellenme:

Kadınların yüzde 85'inin mustarip olduğu selüliti tamamen yok etme ihtimalinin olmadığı artık biliniyor. Peki selülit nedir? Nasıl ve niçin oluşur? Selüliti gidermek için neler yapabiliriz?

Selülit nedir, nasıl oluşur

Dermatologlara göre selülit kilodan ziyade cilt yapısıyla alakalı bir oluşum. Selülit cildin alt dolaşımın yavaşlaması ve yağ hücrelerinin artmasıyla oluşuyor. Bu süreçte elastikiyet azaldığı için yağ hücreleri belirginleşir ve gamze görünümlü bir cilt oluşturur.

Haberin Devamı

Kilo alımı ve sağlıksız beslenme selülit oluşumunu arttırabilir. Bunların dışında hormonlar ve genetik yatkınlık da yavaş dolaşımı tetikleyebilir. Bu da demek oluyor ki ideal kilosunda olan bir kadının da selülitleri olabilir!

Dıştan tedavi

Selülit gidermek amacıyla üretilen kremler ise cildi az miktarda düzeltiyor evet ama yüzde yüz düzelme mümkün değil. Kafein içeren kremlerin ise kan dolaşımını biraz daha fazla hızlandırdığı kanıtlanmış.

Aynı zamanda kuru fırça ile vücudunuza masaj yapmak da kan dolaşımını hızlandıracaktır. Düzenli kullanımda selülitler de azalma görülür.

İçten tedavi

Selülit için en ideal tedavi içerden yapılan. Unutulmaması gereken nokta herkesin vücut yapısı farklı olduğundan, herhangi bir tedavi herkeste işe yaramayacaktır.

Haberin Devamı

Kızılötesi ve lazer tedavileriyle kolajen dokular sıkılaşırken yağ hücreleri yakılır ve daha pürüzsüz bir görünüm elde edilir. Bu tedavi birkaç ayda bir tekrar gerektirecektir.

Bir başka teknik ise subzisyon tekniği. Bu tedavide doktor bir iğne yardımıyla kolajen dokuya temas edilip ayrıştırılır. Araştırmalara göre bu teknik çok etkili olmamakla birlikte cilt yapısında bozukluklara ve ağrılara sebep olabilir.

PembeNar Özel

Yazarlar