Geri Dön

Sihirli Mantarlar!

Yüzyıllardır hem mutfakta hem de sağlık için kullanılan mantarlara dair önemli bilgiler ve enfes bir tarif!

Sihirli Mantarlar!

14.000 çeşidi bulunan mantarların sadece 3.000 tanesi yenilebilir. 700 tanesi tıbbi amaçlarla kullanılır ve %1’den az bir kısmı zehirlidir.

Mısır’da Firavunlar mantarları kibarlık göstergesi olarak kabul ederdi. Yunanlılara göre mantar, savaşçılara güç verirdi. Romalılar mantarı tanrının bir hediyesi olarak sayardı ve sadece dini bayramlarda yerlerdi. Çinliler ise mantarın iyileştirici özelliklerini kullanırdı.

Günümüzde mantarlar genellikle mutfakta kullanılır. Mantar, hem kendini tadını verir hem de birlikte pişirildiği besinlerin tadını alır. Bu nedenle özellikle et yemeklerinde kullanıldığında enfes bir lezzet ortaya çıkar. Mantarlar en çok sotelenerek veya kızartılarak pişirilir.

Mantar kendi başına başlangıç olarak da kullanılabilir. %80-90’ı su olan mantar kalori açısından da düşüktür. Bu nedenle diyet yapan kişilerin tercih edebileceği bir besin maddesidir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber