Malumunuz özellikle biz kadınlar her kış kendimizi sıcak tutmak için lahana gibi kat kat giyinmeye alışığız. Ancak 2016-2017 kışında kat kat kombinlerimize iki kat özenmemiz gerekecek çünkü bu kış sadece ısınmak için değil aynı zamanda modaya ayak uydurmak için de kat kat giyineceğiz.

Kombine ne kadar çok parça eklenirse şıklığı yakalamak ve uyumu sağlamak o kadar zor oluyor. Bu yüzden kat kat giyinmek, işleri bir miktar zora sokabilir.

Renk ve kumaş seçimleriniz kış kombinlerinizde büyük önem kazanacak. Renkler ve kumaşlar arasındaki geçişler çok keskin olmamalı. Zaten çok fazla parça olduğu için kombininiz göz yorabilir.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra kilolu gözükmek istemiyorsanız çok kalın kumaşlardan kaçınmalısınız. Kat kat giyinmenin altın kuralı hafiften ağıra doğru giyinmektir. Buna göre en ince ve en hafif parçayı en alta giymek gerekir.

Kışın en sıcak trendi kat kat giyinmenin ilham verici örneklerine göz atalım.

Transparan bluz + Elbise

Söz konusu parçaları bir araya getirmekse kimse Olivia Palermo kadar başarılı olamaz. Olivia, kolsuz ceket elbisesinin içine transparan bluz, altına dizüstü çizme giyerek sezonun 3 trendini bir arada kullanmış. Kolsuz elbiselerin içine transparan bluz giyme fikri kış sezonu için en yaratıcı ve en şık fikirlerden bir tanesi.

Trend: Kat kat giyinme

Gömlek + Kazak + Ceket

Hiçbir zaman modası geçmeyecek gömlek-kazak-ceket kombinleri sıcacık şıklığın en kolay yolu. İş günlerinizde monokromla sadeliğinizi koruyabilirsiniz ancak sokak stilinizde değişik kombinasyonlar denemek elinizde.

Trend: Kat kat giyinme

Kot ceket + Kaban

Ceket üstüne ceket giymek kulağa absürd gelse de moda haftalarında oldukça başarılı örneklerine rastladık. Kot ceket-kaban kombinlerinde tavsiyem kabanı giymek yerine omuzlarınıza atın ve kot ceketin yakalarını kaldırın.

Trend: Kat kat giyinme

Hafiften ağıra doğru

Hafiften ağıra kuralına uyduğunuz sürece katları arttırmakta özgürsünüz.

Trend: Kat kat giyinme

Renk geçişlerine dikkat

Zaten üzerinizde bir sürü parça varken bir de dikkat çekici renk ve desenlerle göz yormamalısınız. İyi bir kombin baştan ayağa akmalı. Tabii ki bu bütün parçaların aynı renk olması demek değil. Birbiriyle uyumlu 2-3 rengin farklı tonlarıyla akıcı geçişler yaratmak mümkün. Kış olması dolayısıyla soğuk renkler tercih edebilirsiniz. Asker yeşili sezonun yükselenlerinden.

Haberin Devamı

Trend: Kat kat giyinme