Tuz tüketiminin neden olduğu tehlikeli hastalıklar

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Türkiye’de tuz tüketimi maalesef 16-18 gramı buluyor. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Sevgi Şahin düşük miktarda alındığında hayatımızda önemli fonksiyonu olan tuzun, bunun tam aksine ideal miktarın üzerinde tüketildiğinde ise zehirden farksız olduğu uyarısında bulunarak, tuzun neden olduğu hastalıklardan bahsetti.

Tuz tüketiminin neden olduğu tehlikeli hastalıklar
2019'da neler moda olacak?2019 artık kapıda. Peki gardırobunuzu yavaş yavaş 2019'a hazırlıyor musunuz? Sezon alışverişinizi yaparken 2019 trend tahminlerine bir göz atarak daha uzun süre kullanacağınız parçalar edinebilirsiniz. İşte 2019'da öne çıkacak moda trendleri:
Yüz şeklinizi değiştiren gıdalarYüzünüzde aknelerin ve siyah noktaların ortaya çıkması, yüzünüzde şişlikler meydana gelmesi her zaman çölyak hastası olduğunuz anlamına gelmez. Ancak tükettiğiniz bir takım besinler cildinizi ve yüzünüzü değiştirebilir. İşte yüz şeklinizi ve cildinizi değiştiren o besinler…
Bebeğinizdeki ani değişimlerin nedeni 'büyüme atağı' olabilirBebekte görülen ani huy değişimlerinin altında 'büyüme ataklarının' yattığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Tuba Coşkun, "Büyüme atakları sonrası bebeklerde önemli gelişimsel değişiklikler gözlemlenir. Bu dönemde sabırla bebeğinizin ihtiyaçlarına karşılık vererek onu dinlemeli ve ona karşı uygun yaklaşım sergilemelisiniz" dedi.
Aşırı hijyen tehlikeli midir?Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karaman, aşırı hijyenik şartlarda yetişen çocukların bağışıklık sisteminin, ilerleyen yaşlarda anormal reaksiyonlar vererek ülseratif kolit gibi hastalıklar gelişmesi için risk oluşturabileceğini söyledi.
Etli patates nasıl yapılır?Tüm yemeklerin yanına yakışan patates, et yemeklerinin yanında da mükemmel bir lezzet sahip. Peki, etli patates nasıl yapılır? İşte etli patates tarifi...
Mangonun faydaları nelerdir?Meyvelerin kralı olarak bilinen mango, lezzetli bir meyve olmasının yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir meyvedir. Mango meyvesini severek tüketiyorsanız ve mangonun faydaları hakkında yeterince bilgi sahibi değilseniz haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz. İşte mangonun faydaları…
Partneriniz ile tartışırken sakın bunları yapmayınBazen eşiniz veya sevgiliniz ile ilişkinizi yürütmekte zorlanabilirsiniz. Özellikle evliliklerde ilişkiyi yürütürken zaman zaman çatışmalar ve tartışmalar oldukça doğal karşılanır. Ancak karşınızdaki sevgiliniz bile olsa tartışma durumlarında işin içinden çıkmaz bir hale gelirseniz bazı davranışlardan uzak durmanız gerekir.
2019 yılının rengi "Canlı Mercan" ile evinizi baştan yaratınGlobal renk Enstitüsü Pantone 2019 yılının en trend rengini açıkladı. 2019 yılının rengi "Living Coral" yani "Canlı Mercan" seçildi.Bu yumuşak ve sıcak ton ev dekorasyonunda da karşımıza şimdiden çıkmaya başladı. Kırmızı, pembe ve turuncu tonlarının birleşiminden ortaya çıkan mercan rengi, dekorasyonunuza cesur bir hava katar.
Kimyasal işleme maruz kalan besinleri nasıl anlarız?Tükettiğimiz besinlerin kimyasal işleme maruz kalıp kalmadığını anlayabiliyor musunuz? Meyve ve sebzelerin sağlığımıza olan katkılarından dolayı mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Ancak satın alırken bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte kimyasal işleme maruz kalan o besinler…
1/8
Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Sevgi Şahin ideal miktarın üzerinde alınan tuzun hangi hastalıklara yol açabildiğini anlattı, önemli bilgiler verdi. 

Kan basıncını yükseltiyor

Diyetteki tuz artışı kan basıncını yükseltiyor. Tuz tüketimi arttığında aynı zamanda kan basıncını düşürmek için alınması gereken tansiyon düşürücü ilacın dozu ve sıklığı da artıyor. Bunun nedeni ise tuzun tansiyon ilaçlarının etkisini azaltması.

Özellikle de ACE inhibitörü ve ARB grubu tansiyon ilaçlarının etkisine direnç gelişmesine yol açıyor. Tuzla hipertansiyon arasında doza bağlı ve doğrudan bir ilişki mevcut. Tuz alımının azaltılması uzun dönemde kalp damar hastalıkları ve inme riskini azaltıyor.

Bir Jean, Bir Kazak