Editörün Seçtikleri Vintage tutkunları için adresler

Vintage tutkunları için adresler

20.09.2012 - 11:33 | Son Güncellenme:

“Eski” deyip geçmeyin. Yıllanmış kıyafetlerin talibi çok. Hele ki vintage ise... Şehirde vintage tutkunlarını mutlu edecek adreslere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İşte onlar arasından İstanbul Life dergisinin tavsiyeleri:

Vintage tutkunları için adresler

Mozk Concept
Vintage tutkunu Selda-Berk Özkanlı çifti, İngiltere’de yaşarken kilise pazarlarını dolaşıp eski kıyafet topluyormuş. 2007’de bu tutkularını İstanbul’a taşıyarak Mozk Concept’i açmışlar. Cihangir’deki Mozk’un iç tasarımı Berk Özkanlı’ya ait. İkili hâlâ İngiltere’deki pazarları gezip kıyafet topluyor. Mağazada eskitilmiş mobilyalar da var. Aksesuarlar 25 liradan, elbise, şapka gibi diğer ürünler 50 liradan başlıyor. Pazar hariç her gün 09.30-20.30 arası açık.

Haberin Devamı

House of Austen

İngiliz roman yazarı Jane Austen hayranı iki çocukluk arkadaşının projesi. İnternet üzerinden satış yapan sitede ikinci el veya vintage aksesuarlar, kitap, çanta, oyuncak, eski 45’likler ve giysiler satılıyor. Aksesuarlar 6-200 euro arasında. ‘10 euro’nun altında’ bölümünü tıkladığınızda uygun fiyata vintage ürünler de elde edebiliyorsunuz. Bir de ‘Luxurious Vintage’ bölümü var. Burada da Chanel, Salvatore Ferragamo gibi markalara yer verilmiş, çoğu babaannelerinin gardırobundan. www.houseofausten.com

Original Seconds
‘Vintage olsun ama ille de marka olsun’ diyorsanız Fulya’daki Original Seconds’ta kendinizi kaybedebilirsiniz. Mağazanın hikayesini sahibi Sinem Gürkaynak anlatıyor: “Kullanmadığımız eşyaları satmak düşüncesiyle 2005’te bir internet sitesi açtık. Arkadaşlarımız satış yaptığımızı görünce kendi ürünlerini de getirdiler. Talep üzerine 2009’da hem depo hem de showroom olarak kullandığımız ofisimizi açtık.” Mağazada ağırlıklı olarak Chanel, Gucci, Prada, Chloe gibi dünya devlerinden oluşan 3 bin 600 ürün bulunuyor. Vintage olarak ise 80’li yılların kıyafetleri var. En çok çanta ve ayakkabılar satılıyor. Sinem Gürkaynak “Elimizde vintage olmamış ama yakın zamanda olacak iyi parçalar var. Mesela Tom Ford’un Gucci için tasarladığı kıyafetler, Yves Saint Laurent’ler... Ben bunları birer koleksiyon parçası olarak değerlendiriyorum” diyor. Az kullanılmış ve yeniden giyilebilir olduğu sürece kıyafetlerinizin alımı yapılıyor. Fiyatı yüksek, zor ulaşılabilir markaların ikinci eli olması şart. Sahte ürün kabul edilmiyor. İkinci el orijinal markaların sahipleri de satış bedelinin yüzde 50’sini alıyor. Satışların yüzde 80’i internet üzerinden gerçekleşiyor. Fiyatlar 50-1500 lira arasında. Pazartesi-cuma günleri 11.00-18.30 arası açık.

Haberin Devamı

Au Vintage

Önce Bebek’te daha sonra Galata’da faaliyet gösteren Second Chance Boutique, Ahu Yağtu’nun ilk göz ağrısıydı. Temmuz 2012’den itibaren AU Vintage adı altında sadece internet üzerinden satış yapılıyor. Süreci Ahu Yağtu anlattı: “Second Chance’teki vintage ve designer ürünleri daha çok insana ulaştırmak istedim. Buradan yola çıkarak butiğe sığdıramayacağım birçok parçayı, tasarımları, ikinci el ve vintage ürünleri, dönem kostümlerini bu site üzerinden meraklılarına ulaştırmayı hedefliyorum. AUvintage.com bir alışveriş sitesi olmakla beraber trendler, sokak modası, vintage ve designer parçalarıyla ilgili birçok bilgi ve öneriyi modaseverlere sunuyor olacak.

Haberin Devamı

Üyelik, diğer alışveriş siteleri gibi siteye girmek için değil, alışveriş başladığında yapılacak. Giriş sayfasındaki zaman tüneli hem vintage parçalarla hem de zamanlarıyla ilgili tüyo verecek. Bunların dışında, ünlü isimlerden, reklam filmleri ve film arşivlerinden parçalar yer alacak. Sitedeki en güzel seçeneklerden biriyse, eskilerinizi site üzerinden satıyor olabilmeniz. ‘Satmak istiyorum’ butonu vintage parçalarınızı diğer meraklılara ulaştırma fırsatı sunacak. Çiçeği burnunda tasarımcılara ürünlerini sergilemek ve satmak üzere fırsat yaratılacak. Yerli yabancı, birçok tasarımcının unique tasarımları bu sitede sergilenecek. Ayrıca Facebook, Twitter, Pinterest ve Youtube sayfalarındaki update’leri ve sürpriz yarışmaları takipçilerle paylaşmaya başladık bile.” www.auvintage.com

Haberin Devamı

My Pera 1960
Cihangir’le Çukurcuma’nın kesiştiği sokağın başında bulunan My Pera 1960, adında taşıdığı 60’ların ruhunu yansıtan bir butik. Sahibi Türkan Rodoplu da bu döneme hayran olduğu için bu ismi vermiş. Mağazasındaki ürünleri kendi zevkine göre seçen Rodoplu, her birinden bir tane olmasına özen gösteriyor. Moda tasarımcısı olmasının da etkisiyle ‘tutacak’ modelleri seçiyor. 1940-1980 yılların modasını yansıtan elbiseler, ayakkabı, çanta, gözlük, takı ve kemer burada bulabileceğiniz ürün çeşitleri. Ayrıca Gucci, Armani, Versace, Dolce& Gabbana gibi dünyaca ünlü markaların vintage ürünleri de bulunuyor. Eski dönem giysilerini satmak isteyen olursa önce Türkan Hanım’ın beğenisini kazanması gerekiyor. En çok elbise, bluz, etek ve çanta satılıyor. ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’, ‘Mor Menekşeler’, ‘Kötü Yol’ gibi birçok dönem dizisine buradan ürün temin edilmiş. Elbise, ayakkabı ve gözlük fiyatları 40-100 lira arasında, palto 50-150 lira, etek ve bluzlar da 25-45 lira arasında. Pazar hariç her gün 11.00-20.00 arası açık.

Haberin Devamı

By Retro
“Vintage” deyince akla gelen ilk adreslerdendir By Retro. İkinci el ürünün favori markalarından Delta ve Mitex’in Türkiye distribütörlüğünü yapan mağazada, ağırlıklı olarak 1950, 1960 ve 1970’lerin kıyafetleri var. Ender olarak da 1930 ve 40’lara ait parçalara rastlanabiliyor. İspanya, Fransa ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden toplanarak oluşturulan koleksiyon, iki ayda bir yenileniyor. Fiyatlar dönemine göre değişse de elbiseler 10-150 lira, ayakkabılar 15-90 lira, şapkalar 20 lira, gözlükler 25 lira civarında. Beyoğlu Suriye Pasajı’ndaki mağazada çok sayıda ünlü simayla karşılaşmanız mümkün.

Ebru Yarbasan

Yazarlar