Geri Dön

Bebek havuçlarla lezzetli mutfaklar

Vücudumuz işleyişini devam ettirebilmek için K vitaminine ihtiyaç duyar. K vitamini kanın pıhtılaşması ve kemik sağlığı için çok önemlidir. Bebek havuçlar ise bazı meyve ve sebzelerle kombine edildiğinde ihtiyacımız olan K vitaminini sağlar.

Bebek havuçlarla lezzetli mutfaklar

K vitamini

K vitamini yağda çözülür ve kanın pıhtılaşması için önemlidir. Yağda çözülebildiği için de vücudun yağ dokularında depolanır. Bir sağlık sitesi olan Medline Plus’a göre K vitamini kemik gelişiminde de önemli bir rol oynar. 2001 yılında yayımlanmış bir araştırmada K vitamininin kemiklerde mineral yoğunluğunu artırdığı ve kemik hasar görmesini azalttığı belirtilmiştir.


Bebek havuçlar besin değerleri

Bir porsiyon bebek havuçta 30 kalori bulunur. Bu havuçlar günlük A vitamini ihtiyacını da karşılar. Bilinen bir antioksidan olan A vitamini, vücudu kansere karşı korur ve cilt güzelliğine de iyi gelir. A vitamini aynı zamanda göz sağlığı ve bağışıklık sistemi için de gereklidir.

Bebek havuçları saklama önerileri

Bebek havuçlar, bildiğimiz havucun bir makineden geçirilecek şekil verilmiş halidir. Bu nedenle dışındaki koruyucu kılıftan yoksundur. Bebek havuçları buzdolabında uzun süre saklayamamanızın sebebi budur. Yani, taze tüketmek her zaman tercih edilmelidir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber