Geri Dön

Çikolata Nasıl Eritilir? Ocakta Çikolata Eritme Yöntemleri Nelerdir?

Mutfağın en lezzetli ürünlerinden birisi de çikolatalardır. Çikolata çeşitleri genellikle pasta ve tatlı yapımında kullanılmaktadır. Çikolata eritme metotlarının ise bilinmesi gerekmektedir. Çikolata nasıl eritilir? Ocakta çikolata eritme yöntemleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Çikolata Nasıl Eritilir? Ocakta Çikolata Eritme Yöntemleri Nelerdir?


Çikolatayı eritmek için birbirinden farklı yöntemler bulunmaktadır. Özellikle en çok kullanılan çikolata eritme yöntemi de benmari usulü olarak bilinir.

Çikolata Nasıl Eritilir?

Çikolata tutkunları için birbirinden lezzetli pastalar ve tatlı çeşitleri yapılabilir. Tatlıların lezzetli bir şekilde hazırlanması için çikolatanın uygun yöntemler ile eritilmesi gerekmektedir. Bitter çikolata genellikle sert yapılı ve yoğun kakao tadına sahip olarak bilinir. Kalıp halinde olan bitter çikolata doğru şekilde eritilmelidir.

Çikolatanın ince ince doğranması daha kolay erimesini sağlayacaktır. Çikolatalar çoğunlukla benmari usulü eritilir. Ufak ebatta bir tencerenin içine bir miktar su konulur. Tencerenin üst kısmını kapatan bir tencerenin içerisine ise çikolata parçaları konulur. Alttaki tencerede bulunan suyun buharı ile üstteki tencerede bulunan çikolata eritilir. Ayrıca çikolatanın çeşidine ve kullanılacağı yere göre de eritmek mümkündür.

Ocakta Çikolata Eritme Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde en bilinen çikolata eritme yöntemi benmari usulüdür. Çikolata benmari usulü eritildiği takdirde hem kıvamı akışkan olacaktır hem de hiçbir yere yapışmayacaktır. Bunun yanı sıra çikolata tereyağı ile eritilebilir. Bu yöntem çok fazla tercih edilmez. Ayrıca çikolata süt ve ya krema ile yavaş yavaş eritilebilir. Beyaz çikolatalar bazı zamanlarda mikrodalga fırında kolay bir şekilde eritilebilir. Beyaz çikolata hassas yapılı olduğu için çok kısa bir sürede erimiş olacaktır.

Sütlü çikolatalar genellikle en çok sevilen çikolata çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle tablet şeklinde olan sütlü çikolatalar mutlaka benmari usulü ile eritilmelidir. Su dolu tencerenin üzerinde ise genellikle cam bir kap olmalıdır. Üstteki çikolata dolu kabın içerisine su girmemesine dikkat edilmelidir. Ayrıca benmaride çikolata eritirken de mutlaka sık sık çikolatayı karıştırmak gerekir. Üstte çikolata dolu olan kap alttaki tencerenin içerisine girmemelidir. Kuvertür çikolatalar genel olarak sütün içerisine karıştırılarak eritilmektedir. Ayrıca mikrodalga fırın içerisinde de çikolata çeşitleri çok kolay bir şekilde eritilebilir.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber