Geri Dön

Çocuklara çorbayı sevdirin!

Çocukların gelişimi için dengeli beslenme birinci sırada yer alır. Çorbalar ise bu beslenme düzeninde en büyük öneme sahiptir.

Çocuklara çorbayı sevdirin!

Haberin Devamı

Çorba, hepimizin sofralarında ilk sırayı alan ve içimizi ısıtan bir başlangıçtır. Mideyi sindirme işlemine hazırlamada önemli bir rol oynayan çorbalar, sebzeli ve etli olmak üzere yüzlerce tarife sahiptir.

Anne sütünden yemeklere geçiş sürecinde en büyük yardımcı da yine çorbalardır. Katı besinleri çiğneyemediği için çocuklara püre kıvamında çorbalar yedirilir. Besin değeri açısından zengin olan nadide bir yiyecek olan çorba, çocuğunuzun gelişimi için gerekli vitamin ve mineralleri içerir.

Ancak ailelerin en büyük sıkıntısı çocukların dikkatini çekecek yiyecekler seçmek zorunda olmalarıdır. Bu nedenle çorbanın renginden sevis edildiği kaseye kadar herşey renklidir. Çorbaları seven ve severek yiyen çocuklar için çeşitli sebzeler yardımınıza yetişecektir.

Özellikle renk veren besinlerden brokoli, pırasa, havuç, patates gibi besinleri püre kıvamına getirerek çocuğunuzun seveceği gibi renkli çorbalar elde edebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber