Geri Dön

Çok özel çorba tarifleri

Çorbanın faydalarını az çok hepimiz biliriz. Yemek seçen kişiler bile genel olarak her türlü çorbayı sever. İşte çorbanın bildiğimiz ve bilmediğimiz pek çok faydası…

Çok özel çorba tarifleri

Günün her saatinde tüketilebilen çorbalar hem sebze hem de et ile hazırlanabilir. Ancak çorba yaparken dikkat edilmesi gereken husus, sebzelerin önceden pişirilerek değil doğrudan çiğ olarak çorbaya atılmasıdır. Bu sayede kızartılmış sebzelere nazaran hem daha az kalori içerir hem de daha doyurucu olur.

Haberin Devamı

İşte çorbanın faydaları…

1)Özellikle tavuk çorbası soğuk algınlığı ve ateşi engelleyici özelliğiyle bilinir.


2)Çorba, kilo problemi olan kişiler için bulunmaz bir yiyecektir. Hem tok tutan hem de az kalori içeren çorba obeziteye karşı çok büyük bir silahtır.


3) Çorbada akne ve kırışık sorununa karşı da besleyici mineraller ve vitaminler bulunur. Ayrıca cilt güzelliğini de pekiştirir.

4) Düşük miktarda tuz içeren çorbalar vücuttaki atık maddelerin yok edilmesinde yardımcı olur. Ayrıca terapatik özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirirler.


5) Günde bir kase çorba hem kalbe iyi gelir, hem de kanser gibi ciddi sorunlara karşı vücudu korur.
Hepsi faydalı olsa da en yararlı çeşit sebze çorbalarıdır. Detoks özelliği gösteren bu çorbalar kilo vermede ve vücudu dengelemede önemli bir rol oynar.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber