Geri Dön

Kremalı bebek havuçlara bayılacaksınız!

Bebek havuçlar sevimli göründüğü kadar sağlığımıza da fayda sağlar. Portakal suyu ve krema ile karıştığında ise lezzetine doyum olmaz!

Kremalı bebek havuçlara bayılacaksınız!

Bebek havuçlar kalori açısından düşük değerlere sahiptir. Bu nedenle kilo verme isteğinde olanlara tavsiye edilebilir. Bir porsiyon bebek havuçta sadece 30 kalori bulunur.

Düşük kalorili olmasına rağmen içeriğindeki lifler sayesinde tok tutmaya yardımcıdır. Bir porsiyon havuçta 2.5 gr lif bulunur. Sindirilemeyen bir karbonhidrat çeşidi olan lif, sindirimi yavaşlatır ve bu nedenle tokluk hissi verir. Açlık kontrolü de kilo vermede çok önemli bir etmendir. Ayrıca lifler bağırsak hareketlerini de düzenler.

İçeriğindeki A vitamini ve lutein sayesinde göz sağlığına da fayda sağlar. Antioksidan olması sebebiyle katarakt oluşumunu engellediği bilinmektedir.

Beta karoten havuca turuncu rengini veren maddedir. Vücudumuz beta karoteni, A vitamininin kullanılabilir bir versiyonu olan retinola çevirir. Ayrıca beta karoten etkili bir antioksidandır. Bu sayede kansere karşı önemli bir rol oynar.

Bebek havuçları portakal suyu ve krema ile karıştırarak hem lezzetli hem de tam bir vitamin deposu elde edebilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber