Geri Dön

Lezzetli sucuğun sırrı! Kızartırken tavaya yarım bardak ekleyin

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi sucuğu daha lezzetli hale getiren tüyo. Bu yöntemle kızartılan sucuk daha lezzetli oluyor. Sucuğu kızartırken tavaya yarım bardak eklemek yeterli oluyor.

Lezzetli sucuğun sırrı! Kızartırken tavaya yarım bardak ekleyin

Pazar sabahı denince pek çok kişinin aklına sucuk veya sucuklu yumurta gelir. Sucuk yaparken karşılaşılan problemlerin başında ise kuruluk geliyor. Lokum gibi sucuk kızartması için yapmanız gereken ise çok basit. Tavada kızartırken uygulayacağınız bu yöntem sucuğun daha lezzetli olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

YARIM ÇAY BARDAĞI EKLEYİN

Sucukları tavada pişirirken, lezzetlerini artırmak için birkaç önemli nokta bulunuyor. İlk olarak, sucukları pişirdiğiniz tavaya su eklemek önemli. Su, sucukların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyor. Tavaya bir çay bardağının yarısı kadar su eklemek, sucukların pişme sürecini mükemmelleştiriyor. Bu püf noktasıyla sucuklarınız lokum gibi olacak.

LOKUM GİBİ SUCUK TARİFİ

Dilediğiniz miktarda dilimlenmiş kangal sucuk

Yarım çay bardağı su

Yapılışı:

Sucuğu tercihinize göre dilimleyin (daire, yarım daire gibi).

Dilimlediğiniz sucukları tavaya dizin ve üzerine az miktarda su ekleyin.

Ancak suyu aşırıya kaçırmamaya dikkat edin; sucuk dilimlerinin hafifçe sularla temas etmesi yeterlidir.

Haberin Devamı

Tavanın altını açın ve su kaynamaya başlayınca sucukları ters çevirerek kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Sucuklar suyu çekip yağa dönüştüğünde, isteyenler biraz daha yağ ekleyebilir. Bu yöntemle sucuklarınızın lezzeti maksimum seviyeye çıkacak.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber