Geri Dön

Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor

Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında kiraz başı çekiyor. Sadece meyve olarak değil reçel olarak da kahvaltı sofralarında tercih ediliyor. Tam kıvamında tane tane kiraz reçelinin püf noktası…

Tam kıvamında tane tane kiraz reçeli! Birkaç damlası bile yetiyor

Yaz aylarının en gözde meyvelerinden biri olan kiraz, taze, lezzetli ve bol vitamin dolu bir atıştırmalık olarak herkesin favorisi. Ancak, kirazın sadece meyve olarak değil, reçel olarak da sofraları süslediği bir gerçek. Tam kıvamında, tane tane kiraz reçeli yapmak ise bir sanattır ve bu lezzetin sırlarıyla doludur.

Haberin Devamı

Öncelikle, kiraz reçeli yaparken en önemli adım doğru malzemeleri seçmektir. Olgun, tatlı ve mümkünse çekirdeksiz kirazlar tercih edilmelidir. Çekirdeklerini çıkarmak, reçelin kıvamını iyileştirmek ve daha pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlamak için önemlidir. Ayrıca, kirazların kabuklarını bütün olarak bırakmak veya soyarak kullanmak da tercih edilebilir.

LİMON KULLANIN

Şeker ve limonun doğru oranı da tam kıvamında bir kiraz reçeli için kilit noktalardan biridir. Genellikle, her 1 kilogram kiraz için yaklaşık olarak 750-800 gram şeker ve 1 adet limon kullanılabilir. Limon, reçelin kıvamını iyileştirir ve rengini korur, bu nedenle doğru miktarda kullanmak önemlidir.

KİRAZ REÇELİ TARİFİ

Malzemeler:

Haberin Devamı

1,5 kilogram taze kiraz

1 kilogram toz şeker

1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:

Kirazların saplarını ayıklayın ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından 1 kilogram toz şekeri ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığınız karışımı kapatılmış bir kapta bir gece boyunca dinlendirin.

Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karışımın içindeki şeker tamamen eriyene kadar pişirin. Karışım kaynamaya başladığında hafifçe karıştırın ve köpüklenmesini önlemek için biraz tereyağı ekleyin.

Son olarak, yarım limonun suyunu sıkın ve ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakın.

Soğuyan reçeli kavanozlara doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Afiyet olsun!

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber