Yılbaşı Yılbaşına uygun içecekler

Yılbaşına uygun içecekler

08.12.2011 - 17:57 | Son Güncellenme:

Yılbaşı gecesi alkol alacak olanlar yumuşak bir içki seçmeye özen göstermelidir. Nitekim uzun saatler boyunca sürecek partilerin sonunun kötü bitmesini hiç kimse istemez.O zaman ne içeceğini bilmek önemlidir.

Yılbaşına uygun içecekler

Yılbaşına uygun içecekler
Yılbaşı partilerinde alkol su gibi akıp gitmektedir. Alkol alanların çoğu ise sınırını bilmediği için kötü sahneler yaşamaktadır. Her yıl şahit olduğumuz senaryolara maruz kalmamak için bilinçli davranmak çok önemlidir.

Sarhoş olmanın en kolay yolu pek çok çeşit içkiyi karıştırmaktır. Örneğin bira, tekila, şampanya ve şarap hep birlikte tüketilirse sarhoş olmamak mümkün değildir. Bu nedenle hangi içkiyle başlarsanız onunla devam edin.

Yılbaşı gecesi muhtemelen bir yemek ile başlayacağından yemeğin yanında en iyi giden içki şaraptır. Özellikle et yemekleriyle tercih edilen şarap makul ölçülerde tüketildiğinde baş ağrısı ve mide bulantısına neden olmaz. Böylece gecenin sonunda yaşanan herşeyi hatırlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Partilerde genelde uzun bir zaman dilimine yayılarak içilen içkiler daha uygundur. Örneğin gazı veya asidi kaçacak, yarım saat geçtiğinde tüm özelliğini kaybedecek içkiler tercih edilmemelidir. Oda sıcaklığında servis edilebilecek ya da üzerinden zaman geçse de tadı kötüleşmeyecek bir içki seçebilirsiniz. Aksi takdirde "ziyan olmasın" tarzı bir hareketle içtiğiniz içkiler sizi daha fazla sarhoş edebilir.

Yazarlar