Sağlık Zatürre nedir?

Zatürre nedir?

31.01.2018 - 09:45 | Son Güncellenme:

Soğuk hava koşullarının gelmesiyle birlikte kendinizi koruma altına almanız gerekmektedir. Özellikle ölüme neden olan zatürre hastalığının belirtilerini bilmenizde fayda var. Bu hastalık erken teşhis ve doğru tedaviyle iyileşmektedir.

Zatürre nedir

Özellikle kış mevsiminin gelmesiyle dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri de zatürredir. Bu belirtileri hafife almamanız gerekmektedir. Bunun nedeni ise ileri derecede oluşan zatürrenin kötü sonuçlarının olabilmesidir. Yapılan araştırmalara göre zatürre, enfeksiyonların açtığı ölümlerde birinci sırada yer almaktadır.

Haberin Devamı

Öksürük

Geçmek bilmeyen bir öksürüğünüz ve balgam çıkarma probleminiz varsa kesinlikle doktora gözükmenizde fayda vardır.Zatürre hastalığının en önemli iyileşme yollarından biri erken teşhistir. Özellikle balgam şeklinde öksürükleriniz haftalardır sizinle birlikteyse ve sizi rahatsız ediyorsa evde denediğiniz yöntemler bir türlü geçmesini sağlamıyorsa kesinlikle konuyla ilgili uzman bir doktora danışmanız gerekmektedir.

Göğüste ağrı

Nefes alırken göğsünüzde batma ya da ağrı hissediyorsanız, bu bir zatürre belirtisi olabilir. Genellikle grip ya da soğuk algınlığında da görülebilen bu belirtiler aslında sizin için daha da ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Derin bir nefes aldığınızda göğüs bölgenizde oluşan ağrıları hafife almamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ateş

Yüksek ateşle birlikte sürekli bir sıcak bir soğuk terliyorsanız ve bunun üstüne titreme probleminiz varsa risk grubundasınız demektir. Bu gibi durumlarda ateşinizi kendiniz düşüremeyeceğiniz için kesinlikle evde tedavi yöntemini denememeniz ve doktorunuzdan yardım almanız önerilmektedir.

Bitkinlik

Sürekli uyuma isteği, uzanma isteği, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetleriniz varsa ve önceki belirtilerden birkaçını yaşıyorsanız zatürre olabilirsiniz.

Nefes darlığı

En önemli belirtiler arasında yer alan nefes darlığını yaşıyorsanız uzmanlardan destek almalısınız. Belirtilen tüm bu belirtilerden en az iki tanesini aynı anda yaşıyorsanız kesinlikle doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.

Bulantı

Mide bulantısı yaşıyorsanız, kusuyorsanız hatta ishal durumu da varsa kesinlikle doktor kontrolünde tedavi olmanız gerekmektedir. Özellikle zatürrenin belirtileri bir araya geldiğinde grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları anımsatsa da riskleri nedeniyle daha ciddi bir hastalıktır.Zatürre rahatsızlığını grip zannedip evde kendi başınıza yaptığınız tedaviler ne yazık ki hastalığınızı iyileştirmeyecektir.

Yazarlar