Advertorial Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek!
Sponsorlu

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek!

05.06.2023 - 15:08 | Son Güncellenme:

Sıcak günlerde serinlemek için soğuk bir içeceğe hayır diyen var mı? Hem sizin hem de bu yaz evinize konuk edeceğiniz tüm sevdiklerinizin favorisi olacak 7 soğuk içecek ile keyifli anlar sizi bekliyor. İşte tarifler!

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Cold brew latte
Kahveyi çok seviyor fakat sıcak yaz günlerinde daha serin bir şeyler mi arıyorsunuz? Alışkanlıklarınızdan vazgeçmenize gerek yok; sadece küçük bir değişiklik yeter! İşte hem kahve ihtiyacınızı giderecek hem de serinlemenize yardımcı olacak harika bir tarif!
Malzemeler: 150 gram iri çekilmiş kahve, 1 litre soğuk su, istediğiniz miktarda süt, badem sütü veya Hindistan cevizi sütü, buz küpleri,
Hazırlanışı: French Press yapabileceğiniz büyükçe bir kavanoza 100-150 gram iri çekilmiş kahveyi koyun ve üzerine 1 litre soğuk su ekleyin. Bu şekilde yarım gün kadar bekletin. Sonrasında kahveyi filtreden geçirerek içine buz atın ve dilerseniz süt, badem sütü veya Hindistan cevizi sütü ekleyerek karıştırın. 

Haberin Devamı

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Kırmızı meyveli smoothie
Yaz sıcağında sizi hem ferahlatacak hem de antioksidan etkisiyle zinde kalmanıza yardımcı olacak smoothie tarifimizi denemeye hazır mısınız? Öyleyse hemen başlayalım!
Malzemeler: 10-12 adet donmuş çilek, 1 su bardağı donmuş böğürtlen, 2 su bardağı Hindistan cevizi sütü, istediğiniz kadar buz küpü.
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blender’dan geçirin ve hemen bardaklara doldurun. Çok fazla ısınmasına müsaade etmeden afiyetle tüketin. Not: Benzer kırmızı meyvelerden yardım alarak kendi özel tarifinizi de yaratabilirsiniz!

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Çilekli milkshake
Mevsim meyvelerinin tadını dondurma ve süt ile zirveye taşımaya ne dersiniz? İşte bir milkshake’e en çok yakışan meyve olan çileğin, tüm yazın en lezzetli içeceğine dönüşme hikayesi!
Malzemeler: 1 su bardağı soğuk süt, 2 top vanilyalı dondurma, 100 gram çilek, 1 yemek kaşığı kadar şeker, 2-3 parça buz.
Hazırlanışı: Çilekleri iri parçalar halinde doğrayıp blenderde püre haline getirin ve ardından dondurma, şeker, süt ilave edin. Köpürünceye kadar blender ile iyice karıştırın. Üzerini nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis edin. Milkshake'iniz hazır bile! Afiyet olsun...

Haberin Devamı

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Karpuzlu limonata
Yaz mevsiminde ferahlamak isteyenlerin en gözde meyvesi karpuzu, serin içeceklerin açık ara lideri olan limonata ile birleştirmek güzel olmaz mıydı? Hemen işe koyulalım…
Malzemeler: 3 adet limon, 2 litre su, 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker, 1 su bardağı karpuz suyu, 5-6 dal nane.
Hazırlanışı: Kabuklarının kolay rendelenebilmesi için limonları 1 saat buzdolabında bekletin. Limonun kabuklarını rendeleyin ve bir kaba alın. Üzerine şeker koyun ve limon aromasının şekere geçmesi için karışımı elinizle yoğurun. Şekerli karışımın üzerine limon suyun sıkın. Çekirdekleri çıkartılmış karpuz dilimlerini blender'a koyup püre haline gelene kadar parçalayın, ardından bunu da karışıma ekleyin. Son olarak 2 litre suyu ve nane yapraklarını ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra süzgeçten geçirin. Limonatayı 3-4 saat buzdolabında bekletin ve işte karpuzlu limonatanız hazır!

Haberin Devamı

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Dondurmalı soğuk kahve
Kahveyi alışılageldik tarzlarda içmekten sıkıldıysanız, bu yaz size lezzeti harika ve hazırlanışı çok kolay bir önerimiz olacak. İşte başlıyoruz!
Malzemeler: 2 tatlı kaşığı granül kahve, 1,5 su bardağı soğuk süt, 1 tatlı kaşığı kakao, 2 top vanilyalı dondurma.
Hazırlanışı: Önce kahveyi soğuk sütün içinde eritin. Sunum yapacağınız bardağın içine dondurmaları ekleyin ve üzerine hazırladığınız kahveli sütü ekleyin. Bardağın üzerine kakaoyu da ekleyerek servis edin. Tadına doyamayacaksınız!

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Dereotlu ayran
Herkesin tadını bildiği ve severek içtiği ayranın nasıl özel bir içecek haline geleceğini merak ediyorsunuz değil mi? Cevabı hemen verelim: Küçük bir dokunuşla! İşte tarifi…
Malzemeler: 500 gram yoğurt, 1 şişe maden suyu, 1-2 bardak su, yarım demet dereotu, tuz.
Hazırlanışı: Bir kabın içinde yoğurt, maden suyu ve istediğiniz kıvama göre su ekleyerek iyice karıştırın. Yıkayıp temizlediğiniz dereotunu ince ince kıyın. İstediğiniz miktarda tuz ile beraber karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra ağızlata layık dereotlu ayranınız hazır.

Haberin Devamı

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Şeftali kompostosu
Aroma değeri yüksek yaz meyvelerinin belki de en başında gelen şeftaliyi, artık çokça tercih edilmeyen klasik bir yöntemle tüketmeye ne dersiniz? Hem de besin değerini kaybetmemiş şeftali taneleri ile birlikte… İşte tarif burada!
Malzemeler: 5 adet şeftali, 2 litre su, 1,5 su bardağı şeker, 1 adet çubuk tarçın, 4 adet karanfil, yarım limonun suyu.
Hazırlanışı: Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından elma şeklinde dilimleyin. 1,5 litre suyu ve şekeri tencere içinde ocağa koyup birkaç dakika kaynatın. Tarçın ve karanfili de ilave edin. Şeftalileri kaynamaya başlayan şekerli suya ekleyin. Kompostonuzu 20 dakika kaynatın. Bu sırada limon suyunu da ekleyin. Kaynattıktan sonra ocaktan alın ve tarçın ile karanfili çıkarıp soğutun. Daha sonra buzdolabına koyun. Afiyet olsun...

Bu yaz favoriniz olacak ev yapımı 7 soğuk içecek

Kolay tarifler sayesinde bu yaz eviniz, tüm dostlarınızın ve ailenizin gözde mekanı haline gelecek. Hemen denemeye başlayın ve bu lezzetleri çevrenizdekilerle de paylaşmayı unutmayın!