Son dakika bitki haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bitki gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bitki haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.915 bitki haberi bulunmuştur.
Bahçıvanların sakladığı tüyo! Salyangozlara geçit yok, çaresi turuncu kabuktaBaharın gelmesiyle birlikte bahçeler canlanırken bahçıvanlar için tanıdık sorunlar tekrar ortaya çıkmaya başlar. Sümüklü böcek gibi küçük canlılar genç filizleri kemirerek yetiştirilen ürünlere zarar verir. Kimyasal pestisitler yerine doğa dostu yöntemler arayanlar için, mutfakta bulunan basit bir malzeme kurtarıcı olabilir. İşte detaylar.
Ömrü sadece 10 gün! Dokunan yanar: Cezası 557 bin TLManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
Her yıl 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa lalesi için genetik çalışmaManisa Spil Dağı Milli Parkı'nda her yıl yalnızca bir kez açan ve yaklaşık 10 gün boyunca canlı kalabilen endemik Manisa lalesi (Tulipa orphanidea) için düzenlenen doğa etkinliğinde konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden (MCBÜ) Prof. Dr. Levent Şık, "Manisa'nın Demirci Bardakçı Dağı ve Alaşehir'in yüksek kesimlerinde, morfolojik olarak farklılık gösteren lale türlerine de rastladık. Buradaki laleler tamamen kırmızı renkteyken; bazı bölgelerde sarı bantlar içeren laleler de bulunuyor. Bu farklılıkların araştırılması için genetik çalışmalar başlattık" dedi.
'Topraktan çıkan altın' diye tabir ediliyor! Kilosu 3 bin liraSamsun'un Kavak ilçesinde ‘topraktan çıkan altın’ olarak tanımlanan salebin hasadı başladı. Kilosu 3 bin TL'yi bulan salep üreticisine yüksek kazanç sağlarken, pazarda da büyük ilgi görüyor.
'Çiçeklerim ölür' diye korkmayın! Tatildeyken gram kurutmuyor, küvete koyunBitki yetiştirme konusunda tutkulu olabilir, bütün çiçeklerinizi evladınız gibi değerli görüyor olabilirsiniz. Her bir türü farklı bakım koşullarına sahip olan bitkilerinizi evde bırakıp uzun süren bir yolculuğa çıkmak sizi korkutuyor olabilir. Ancak endişelenmeyin, siz tatildeyken bitkilerinizi susuz bırakmayacak yöntemleri sizin için derledik.
Kuruyan aloe vera bitkisini coşturan teknik! Bir kaşığı canlandırmaya yetiyorEvde bitki yetiştirenlerin favorileri arasında yer alan aloe vera, hem görüntüsüyle hem de sağlık açısından sunduğu faydalarla dikkat çeker. Ancak her bitkide olduğu gibi aloe vera da zaman zaman bakım eksikliği ya da yanlış sulama nedeniyle kuruyabilir. Kuruyan aloe vera bitkisini tekrar hayata döndürmek ise sanıldığından çok daha kolay! İşte uzmanların önerdiği ve sadece bir kaşıkla bitkiye hayat veren o mucizevi teknik…
ChatGPT’ye çiçeği için sordu, aldığı cevapla şoke oldu! 'En korkutucu şey'ChatGPT’ye çiçeğinin sararan yapraklarıyla ilgili soru soran genç kadın, karşılığında başka bir kişiye ait özel bilgilerle dolu yanıt aldı. Sosyal medyada infial yaratan olay, yapay zekânın güvenliği ve veri gizliliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı.
"Arıcılık rotaları" turizme katkı sağlayacakHacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım, "api Turizm" kapsamında oluşturdukları arıcılık rotalarının turizme katkı sağlayacağını belirtti.
Köksüz orkideyi bile köklendirir! Azıcık zerdeçal dökün, pet şişede büyüyorYapraklarını ve dallarını kaybeden bir orkideyi yeniden canlandırmak doğru yöntemler kullanıldığında çok kolaydır. Zayıflamış bir orkideyi gövde kısmından keserek nasıl çoğaltacağınızı ve zerdeçal kullanarak nasıl dezenfekte edeceğinizi adım adım açıkladık. Ayrıca köksüz köklendirme yapmak için kullanabileceğiniz bazı yöntemler mevcut.
Bitkileri gübrelemenin en doğru zamanı! Besleyen yaşadı, solucan gibisi yokUzun bir kışın ardından bahçenizi yeniden canlandırmak için bir fidanlığa gitmiş ve yeni bitkilerle evinizin yolunu tutmuş olabilirsiniz. Bitkileri toprağa ekerken birçok kişi toprağı desteklemesi ve bitkinin daha iyi tutması adına gübre kullanmanın en doğru yöntem olduğuna inanır. Peki gübre, bahçe bitkileri için gerçekten gerekli mi?
Fındık üreticilerine "dengeli gübreleme yapın" önerisiSamsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, fındık yetiştiriciliğinde bitkinin normal gelişimini sürdürebilmesi, bol ve kaliteli ürün vermesi için bilinçli ve dengeli gübreleme yapılması gerektiğini belirtti.
1 kaşık tozu bile aloe verayı coşturuyor! Patır patır yavrulayacak, fırına atınAloe veranın canlı, sağlıklı ve bol yavru veren bir bitki olması için düzenli bakım ve doğru besin takviyesi gerekir. İşte bu noktada devreye giren doğal yöntem, kimyasal gübrelere ihtiyaç duymadan bitkinizi coşturmanın en etkili yollarından biri. Evde aloe vera yetiştirenler için bu pratik taktik bitkilerin sağlığını üst seviyeye taşıyacak.
Bitkiden bitkiye mikrop bulaşıyor! Toprak değil siz yayıyorsunuz, dezenfekte etmek şartBahçe işleriyle ilgilenirken hijyen en son düşündüğümüz şey olabiliyor. Ancak tıpkı ortak bir kaseden yenen yemeğe el daldırmanın bakterilere davetiye çıkarabileceği gibi temizlenmeden defalarca başka bitkilerde kullanılan bahçe aletleri de bir o kadar zararlı olabilir. Bahçe aleti deyip geçmeyin, temizlemeyi sakın ihmal etmeyin.
Domates fidesine doping etkisi! Kasa kasa verim alacaksınız, köylülerin sakladığı sırBahçecilik alanında yüksek verim elde etmek isteyen birçok kişi doğal alternatifleri sürekli olarak uyguluyor. Ayrıca bu yöntemler, toprağın zenginleşmesine katkı sağlayarak daha sağlıklı bitkiler yetiştirilmesine olanak tanıyor. İşte herkesin uygulayabileceği doğal yöntemin detayları.
Fındık üreticisine ‘küllenme’ uyarısıSamsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, üreticilerin külleme hastalığına bağlı ürün ve kalite kaybı yaşamamaları için fındık bahçelerini kısa aralıklarla kontrol etmelerini, hastalık belirtileri görülür görülmez kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini söyledi.
Bir kent diken üstünde! 8 çocuk birden zehirlendiKars’ta 8 çocuk zehirlendi. Tedavileri tamamlanan çocuklardan 6'sı taburcu edildi, 1'i müşahede altında diğerinin ise servisteki tedavisi devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Aslı Sezal Çubukçu ise uyarılanlarda bulundu.
Domatesin yanına ekmezseniz coşuyor! Öylece bırakın, sonucu görünDomates yetiştirirken, bahçede hangi bitkilerin yan yana ekildiği büyük önem taşır. Bazı bitkiler domateslerin büyümesini engelleyerek verimi düşürebildiğinden özellikle besin rekabeti, hastalık riski ve büyüme koşulları açısından uyumlu olmayan bitkilerin aynı alanda bulunması istenmeyen sonuçlar verebilir. Peki, domatese dokunmaması gereken o bitkiler neler?
Valilik genelge yayımladı! Antalya'da ormanlara giriş yasaklandıAntalya Valiliği genelgesiyle il sınırlarında ormanlara girişler, 1 Mayıs- 31 Ekim tarihleri arasında yasaklandı. Ormanlık alanların 4 kilometre civarında yer alan ve yakınlığı nedeniyle orman yangınına neden olabilecek yerlerde anız yakmak, havai fişek, dilek balonu gibi her türlü yanıcı madde kullanımı da yasaklandı.
Bitki ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.