Cadde Nurgül Yeşilçay: Ağlamaktan sıkıldım

Nurgül Yeşilçay: Ağlamaktan sıkıldım

07.11.2022 - 07:06 | Son Güncellenme:

Son dönemde komedi projelerinde yer alan Nurgül Yeşilçay, “Ağlamaktan sıkıldım. Komediyi tercih ederim. Oynaması daha zevkli” açıklamasını yaptı. Uzun süredir yapımcı Necati Kocabay ile aşk yaşayan bir çocuk annesi ünlü oyuncu, "Sizden sürpriz bir nikâh bekliyoruz. Olur mu böyle bir şey?" sorusunu da yanıtladı.

Nurgül Yeşilçay: Ağlamaktan sıkıldım

SERCAN KISMET - Türkiye’nin en popüler isimlerinin başında gelen Nurgül Yeşilçay, vizyonda olan ‘Mahalleden Arkadaşlar’ filmiyle seyircisiyle buluştu. Starlığı bir dönem kafasına çok taktığını belirten oyuncu, “Starlıkla nasıl baş edeceğim?’ ve ‘Özgürlüğüm elimden mi alınıyor?’ diye kendi kendime drama yarattım. İlk zamanlar terapi gördüm” dedi. Her projesiyle beğeni toplayan Yeşilçay’la, ‘Mahalleden Arkadaşlar’ı, sektörü, oğlu Osman Nejat’ı ve sevgilisi Necati Kocabay’ı konuştuk.

Haberin Devamı

*‘Kim Bu Aile?’ filminden sonra şimdi ‘Mahalleden Arkadaşlar’la seyirci karşısındasınız. Aynı dönemde iki filminizin vizyonda olması nasıl bir duygu?

Pandemiden önce çektiğim filmler, arka arkaya vizyona girdi. Ben böyle olmasını çok tercih etmezdim. Seyircinin de kafası karışıyor. Biri vizyondan çıktıktan sonra diğerinin beyazperdede olması daha iyi olurdu. Şimdi seyirci bir filmime girmezse diğerine girecek. Benden kaçışları yok. (Gülüyor)

*Peki ‘Mahalleden Arkadaşlar’ nasıl bir film oldu?

Çok komik ve seyirlik bir film. Herkesin 90’lı yılları özlediği bir dönemde, bu proje iyi gelecek. Zaten Selçuk (Aydemir) komedide çok iyi... Selçuk’un kitabından uyarlanmış bir iş. Kendi çocukluğunu ve ailesini anlatıyor.

Haberin Devamı

*Son dönemde komedi projelerinde yer alıyorsunuz. Dram işlerinden sıkıldınız mı?

Ağlamaktan sıkıldım. Gerçi bundan da her an sıkılabilirim. Aslında oyunculuğa komedi ya da dram diye bakmıyorum. Oyuncu; komedi, dram veya korku filminde de oynar. Deneme durumunu seviyorum.

*Siz kendinizi hangi türe daha çok yakıştırıyorsunuz?

Komediyi tercih ederim. Oynaması daha zevkli.

*Son altı ayda 10 kilo verdiniz. Zorlandınız mı?

Zorlandım tabii... En iyi yapabildiğim diyeti buldum. Akşam yemek yedikten sonra, 16 saat bir şey tüketmiyorum. Ama ben yemek yemeğe bayılıyorum. Yemek bence bir ritüel. Allah’ım herkese yemek yemeyi nasip etsin. En çok korktuğum şey, bir gün iştahımın kapanması.

Nurgül Yeşilçay: Ağlamaktan sıkıldım

*Bir süredir ekranda yoksunuz. Bir sebebi var mı?

Hayatıma dizi maratonu girince, hiçbir özel yaşamım kalmıyor. Sadece uyumaya zaman kalıyor ama bu ara cidden dinlenmem gerekiyor. Bir süre olmayacağım ama illa ki ekrana döneceğim.

*İlerleyen dönemde İstanbul’dan sıkılıp, Bodrum’a yerleşebilir misiniz?

Aslında Bodrum’u çok sevmiyorum. Orada evim olduğu için sürekli gidiyorum. Bu yaz, “Neden mülke bağlanıyorum?” diyerek, başka yere gittim. Oraya yerleşmem ama başka şehir olabilir. Köy hayatı seviyorum, öyle bir yere gidebilirim. Eğer İstanbul gibi metropol şehirde yaşayacaksanız festival ve bienal gibi şeyleri takip edeceksiniz ki anlamı olsun. İnsanlar eziyet çekmek için İstanbul’da yaşıyor. Şu an boş olduğum için hepsine gidebiliyorum. İlk defa İstanbul’u metropol gibi yaşıyorum. Eskiden dizi setinden zaman kalmıyordu. İstanbul’daydım ama köyde gibi yaşıyordum.

Haberin Devamı

Nurgül Yeşilçay: Ağlamaktan sıkıldım

‘Terapi gördüm’

*Türkiye’nin star isimlerinin başında geliyorsunuz. Bu ilgi sizi hiç sıkıyor mu?

Ben onu seviyorum. Geçen gün İstanbul’da bir pazarda gezerken kadının biri bana börek verdi ve “Sen yıllardır bizim hayatımızı güzelleştiriyorsun. Ne olur al” dedi. Bundan güzel iltifat olabilir mi? Halk seni görünce mutlu oluyorsa, insanlara bu kadar kolay mutluluk verebiliyorsan, bunun nesi kötü olabilir? Ama bazen insanın kendine bile kötü geldiği zaman oluyor, o dönemlerde de dışarı çıkmıyorum.

*Hiç starlık etkisinde kaldınız mı?

İlk dönemlerimde böyle şeylere çok kafayı taktım. Her şey bana büyük büyük geliyordu. ‘Starlıkla nasıl baş edeceğim?’ ve ‘Özgürlüğüm elimden mi alınıyor?’ diye kendi kendime drama yarattım. O yüzden ‘İkinci Bahar’ ve ‘Asmalı Konak’ zamanında terapi gördüm. Ama artık başka bir yaşama yöntemini unuttum. 46 yaşındayım, 20 yaşından beri de ekrandayım. Hayatımın daha çok zamanını ünlü olarak yaşadığım için, diğerini unuttum.

Haberin Devamı

Nurgül Yeşilçay: Ağlamaktan sıkıldım

‘Mutfağa girilmesine sinirlenirim’

*‘Mahalleden Arkadaşlar’ gibi Necati Bey’le de evliliğiniz sürekli erteleniyor. Düğün ne zaman olur?

Azimliyiz, evleneceğiz. Üşengeçlikten evlenemiyoruz. Arkadaşlarımız zamanında, ‘Düğün yapın, öyle evlenin’ dediler. Biz de ‘Tamam’ dedik. Hep düğün yapacağız diye bekledik, yoksa gidip evleniriz.

*Sizden sürpriz bir nikâh bekliyoruz. Olur mu böyle bir şey?

Ben de bekliyorum. Kimseye haber vermeden her an evlenebiliriz. Böyle bir şey yapabilirim. İlişkimiz beş yıl oldu. Artık evlensek ne olur evlenmesek ne olur? Ama herkes çok sorduğu için her an nikâh masasına oturabiliriz.

*Evde düzeniniz nasıl? Necati Bey mutfağa girer mi?

Mutfağa sokmam. Mutfağa girilmesine de sinirlenirim. Mutfak benim için terapi... YouTube açıp, bulaşıkları elde yıkarım. Çok yağlı değilse bulaşık makinesine koymam. Suyla oynamak bana güzel geliyor. Bir sabah kalktım Necati geceden mutfağı düzenlemiş, öyle görünce hayallerim yıkıldı. Ev dağınık olabilir ama mutfak temiz olacak. Öyle bir takıntım var.

Haberin Devamı

'Çocukların üzerine çok gidiyorlar’

Nurgül Yeşilçay: Ağlamaktan sıkıldım

*Genç oyuncuları nasıl buluyorsunuz?

Çocukların üzerine çok gidiyorlar. Gençlerin hepsini seviyorum. Bu çocuklar neler gördü, neler... En basiti pandemi yaşadılar. Onlardan ‘Süpermen’ olmasını bekliyoruz. İsim asla vermeyeceğim ama çok yetenekli oyuncular var. Türkiye’deki oyuncular çok yetenekli.

*Ama sosyal medyada bazı kullanıcılar, insanların hayatına karışıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ben, bana DM’den gelen hiçbir mesajı okumuyorum. Fotoğrafımı paylaşıp, kendi işime dönüyorum. Oraya takılmıyorum.

*Osman Nejat’ın ergenlik dönemi bitti mi?

Ergenlik dönemleri bitti. 16 yaşına girer girmez, bitirdi. Şimdi oğlumla sanat sohbetleri yapıyoruz.

*Bir oyuncu daha geliyor diyebilir miyiz?

Yönetmenlik okuyor. Ama işin güzel tarafı adamlar yönetmen olacaklara, ‘Oyunculuk’ dersi veriyor. Profesyonel çalışıyorlar. Sonra bir bakıyorsun Lady Gaga taş gibi oynuyor, ama asıl oynatana bak. Osman Nejat, senaryo da yazıyor. Tam bizim sektörden...