Cadde Amber Heard'den tepki çeken röportaj! 'Johnny Depp üçüncü davayı açabilir'

Amber Heard'den tepki çeken röportaj! 'Johnny Depp üçüncü davayı açabilir'

15.06.2022 - 13:26 | Son Güncellenme:

ABD'li aktör Johnny Depp ile yaklaşık olarak iki sene evli kaldığı eski eşi Amber Heard'ün birbirlerine karşılıklı olarak açtıkları ve altı hafta boyunca devam eden duruşmalar bitmesine ve jüri Depp'in lehine karar vermesine rağmen, olaylı dava hala konuşulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Today'de dava ile ilgili konuşan Heard'ün röportajının bir kısmı daha yayınlandı. Verdiği ifadelerin arkasında olduğunu ve aktörün yalan söylediğini bir kez daha dile getiren ünlü isim, sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılaştı. Bu tepkilerin ardından aktrisin 'Aquaman 2'den çıkarıldığı iddia edilirken, Heard'ün sözcüsü konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

Amber Heardden tepki çeken röportaj Johnny Depp üçüncü davayı açabilir

2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde aşk yaşamaya başlayan Johnny Depp ve kendisinden 23 yaş küçük Amber Heard'ün ilişkileri önce nikah masasına, ardından da Hollywood'un en uzun süreli hukuk savaşına uzandı. 2017'de olaylı şekilde ayrılan çift, ilişkinin perde arkasına dair mesajların ve fotoğrafların ortaya döküldüğü mahkemede birbirini suçladı. Altı hafta boyunca tüm dünyanın gözünü çevirdiği davada karar, 1 Haziran'da çıktı.

Haberin Devamı

MİLYONLARCA DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEK

Oy birliğiyle alınan kararda, Jüri Heard'ün eski eşi Depp'e iftira attığına ve Heard'ün Depp'e 10 milyon dolar cezai tazminata ek olarak, aktörü zararlarını karşılamak için de ekstra 5 milyon dolar telafi edici tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Ancak sonrasında bu rakam, 5 milyon dolardan Virgina eyaletinin bu tür tazminatlar için sınırı olan 350 bine düşürüldü.

Ayrıca jüri üyeleri, Heard'ün evliliğine ilişkin beyanlarına inanmadı ve iddialarının sadece Depp değil başkaca insanları da lekelediğine karar vererek, Heard'ün "kötü niyetle" hareket ettiğine hükmetti.

Jüri, Herad'ün de Depp'in avukatı üzerinden karalandığına ilişkin suçlamadan birini kabul ederek, Depp'in Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı

Amber Heardden tepki çeken röportaj Johnny Depp üçüncü davayı açabilir

"YALAN SÖYLEDİ"

Olaylı davanın sonra ermesinin ardından geçtiğimiz günlerde ilk kez Today Show'da Savannah Guthrie'ye konuşan aktrisin röportajının bir kısmı daha yayınladı. Ünlü isim, konuşmasında Depp'i 'yalancı' olmakla suçladı ve aktörün evlilikleri sırasında kendisine şiddet uyguladığına dair iddialarını yineledi.

Jürinin ezici bir çoğunlukla eski kocasının lehinde karar vermesine ve Heard, şiddet iddialarıyla ilgili geri adım atmayı reddetti ve Depp'in kürsüye çıkıp "Amber'a asla vurmadım" dediğinde yalan söylediğini belirtti.

Guthrie, "Johnny Depp sana asla vurmadığını söyledi. Bu bir yalan mı?" diye sorduğunda Heard, "Evet, yalan" dedi ve ekledi:

Öldüğüm güne kadar davada söylediğim her sözünün arkasında olacağım.

"SADECE JOHNNY'YE KARŞILIK VERDİM"

Guthrie, aktrisin Depp'e fiziksel olarak şiddette bulunduğunu kabul ettiğinin duyulduğu ses kayıtlarını sorduğunda ise Heard, kendisinin yalnızca 'uygulanan fiziksel şiddete tepki verdiğini', ancak şiddeti başlatanın 'asla kendisi olmadığını' söyledi:

Ben sadece Johnny'ye karşılık verdim. Duruşmada da anlattığım gibi, sürekli şiddet içinde yaşadığınızda bu normal hale geliyor ve sizin de uyum sağlamanız gerekiyor.

"ÇOK PİŞMANIM"

Amber Heard, Depp'e yaptığı ve söylediği şeylerden çok pişman olsa da, sadece 'hayatının tehlikede olduğunu hisseden, duygusal, psikolojik ve fiziksel rahatsızlık içindeki bir insanın davranacağı gibi davrandığını' söyledi.

Heard, "İlişkim boyunca korkunç, üzücü şeyler yaptım ve söyledim. Kendimi tanıyamadığım bir şekilde davrandım. Çok pişmanım. Mahkemede özgürce ve gönüllü olarak yaptıklarım hakkında konuştum. Doğru ile yanlış arasındaki farkı bile anlayamadığım bir noktaya itildiğimi anlattım" dedi.

Haberin Devamı

Amber Heardden tepki çeken röportaj Johnny Depp üçüncü davayı açabilir

"BİR SÜRÜ HATA YAPTIK"

Aktris, konuşmasının devamında Depp'le evliliğini ve ilişkisini hem 'çirkin' hem de 'güzel' olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Çirkindi. Ama çok güzel olabilirdi. Çok, çok zehirliydi. Bir sürü hata yaptık. Ama ben her zaman doğruyu söyledim.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ALDI

'Aquaman' yıldızı, bu açıklamalarının sosyal medya kullanıcılarının şiddetli tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Heard'ü dinleyen insanlar, Twitter'da "Onun mide bulandırıcı yalanlarını yeterince duydum", "Öyle bir yalancı ki izlemesi acı verici", "Amber'ın profesyonel yardıma ihtiyacı var" ve "Savannah, kimse bu kadına inanmıyor. Bu röportajlardan vazgeç" gibi yorumlar yazdı.

'FİLMDEN ÇIKARILDI' İDDİASI

Bu röportajların ve tepkilerin ardından Just Jared'da yer alan habere göre; Amber Heard, Jason Momoa ile birlikte başrollerini paylaştığı ve çekıimlerini tamamladığı 'Aquaman'in devam filminden çıkarıldı. İddialara göre Warner Bros., Aralık ayında vizyona girecek olan filmde Heard'ün sahnelerinin başka bir aktrisle yeniden çekilmesi gerektiği sonucuna vardı:

Haberin Devamı

Warner Bros., Amber Heard'ü başka bir oyuncuyla değiştirmeye karar verdi. Jason Momoa ve Nicole Kidman ile yeniden çekim yapacaklar.

Kısa sürede gündem olan bu iddiaların ardından Amber Heard'ün sözcüsü DailyMail.com'a konuşarak, söylentileri, "Yanlış, duyarsız ve biraz delice" sözleriyle aktrisin filmden çıkarıldığını yalanladı.

Amber Heardden tepki çeken röportaj Johnny Depp üçüncü davayı açabilir

"HEARD'Ü DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜK"

Henüz duruşmalar devam ederken DC Comics filmlerinin başkanı olan Hamada; Warner Bros.'un, başrol oyuncusu Jason Momoa ile aralarındaki kimya eksikliği nedeniyle Heard'ün yerine başka birini getirmeyi düşündüklerini açıklamıştı. Hamada, ayrıca stüdyonun Momoa ve Patrick Wilson'ın karekterleri arasında bir dostluk komedisi olarak gördüğü 'Aquaman' filminin yıldızının Heard olmadığını da belirtmişti.

Aktris; Depp'in, avukatı Adam Waldman aracılığıyla Heard'ün taciz iddialarını uydurduğunu söylemesinin, film için aldığı ücreti etkilediğini iddia etmişti; ancak Hamada bunu yalanlayarak Heard'ün, 'Aquaman 2' için aldığı 2 milyon dolarlık ücretin Johnny Depp ve ekibinin açıklamalarından etkilenmediğini de dile getirmişti.

Haberin Devamı

Ayrıca Amber Heard'ün, 'Aquaman'in devam filminden çıkarılması için çevrimiçi bir imza kampanyası da başlatılmış ve birkaç hafta içinde 4,6 milyon imza toplanmıştı.

"HEARD'Ü SAVUNDULAR"

Duruşmada Amber Heard'ün tanıklarından biri olan eğlence sektörü danışmanı Kathryn Arnold ise, 'Aquaman'in başrol oyuncusu Jason Momoa'nın, aktrisin serinin ikinci bölümündeki rolünü korumasına yardımcı olduğunu açıklamıştı.

Arnold, Momoa ve filmin yönetmeni James Wan'ın, Heard'ün projede devam etmesi için kararlı olduğunu ve ikilinin aktrisi savunduğunu dile getirmişti.

ROLÜ YARDIM OLMADAN ALDIĞINI İDDİA ETTİ

Johnny Depp, duruşmaların son günlerinde Amber Heard'ün 2018 yapımı 'Aquaman' filmindeki rolünü almasına yardımcı olmak için üç üst düzey Warner Bros. yöneticisiyle konuştuğunu anlatmıştı:

Konuşmalarımızın sonunda Amber'ın filmdeki rolü aldığını söyleyebilirim... Bu yüzden Warner Bros.'un Amber ile ilgili endişelerini bir dereceye kadar dizginlediğimi düşündüm.

Heard ise, daha önce 'Mera' rolünü, Depp'in yardımı olmadan kendisinin aldığını ifade etmişti.

Amber Heardden tepki çeken röportaj Johnny Depp üçüncü davayı açabilir

"ÜÇÜNCÜ BİR DAVAYI TEŞVİK EDEBİLİR"

Öte yandan Romano Law'da çalışan eğlence hukuku avukatı Nicole Haff, DailyMail.com'a özel olarak Heard'ün Today'e yaptığı yeni açıklamaların nasıl geri tepebileceğini ve onun 'Karayip Korsanları' yıldızı tarafından bir kez daha dava edilmesine yol açabileceğini açıkladı.

Avukat, Depp'in Today röportajı üzerine Heard'e tekrar dava açıp açmayacağı sorulduğunda, "Evet. Bu röportaj, yasaya göre üçüncü bir davayı teşvik edebilecek 'yeni bir yayın' olarak sayılabilir" dedi.

Ancak Haff; Depp'in, Heard aleyhine üçüncü bir dava açmasının akıllıca bir hareket olup olmayacağından emin olmadığını da ekleyerek, "Amber Heard'ün avukatları, aktrisin istenen tazminatı ödeyemeyeceğini zaten belirttiler" şeklinde konuştu.