Geri Dön

Bülent Serttaş kimdir, aslen nereli? Bülent Serttaş biyografisi...

İbo Show'un bu akşamki konukları arasında yer alan Bülent Serttaş kimdir sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Müzik kariyerine 1983 yılında çeşitli mekanlarda sahne alarak adım atan Bülent Serttaş ilk albümünü 1997 yılında piyasaya çıkarttığı Aşığım Yanmışım albümü ile popülerliğini arttırdı. Türkücü kimliğinin yanı sıra oyunculukta yapan Bülent Serttaş evli ve üç çocuk babasıdır. İşte Bülent Serttaş hakkında bilinmeyenler...

Bülent Serttaş kimdir, aslen nereli? Bülent Serttaş biyografisi...

Bülent Serttaş konusunda araştırmalar devam ediyor. Kariyerine 1983 yılında çeşitli mekanlarda sahe almaya başlayarak adım atan Bülent Serttaş'ı Adana'da bir gazinoda şarkı söylerken Hilmi Topaloğlu keşfetmiştir. Türk Halk Müziği sanatçısı olan Bülent Serttaş ilk albümünü 1977 yılında çıkarmıştır. İşte Bülent Serttaş kariyeri ve biyografisi...

 BÜLENT SERTTAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? 

Bülent Serttaş, (18 Kasım 1965, Elazığ) Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, ve oyuncu.

1983 yılından itibaren çeşitli mekanlarda sahneye almaya başlayarak müzik yapmaya başladı. Adana'da bir gazino da şarkı söylerken Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedildi. İlk albümü Delikanlı yayınlandı. 1997 yılında piyasaya çıkan Aşığım Yanmışım albümüyle popülerliliğini arttırmıştır.

Türkücülüğün yanı sıra 2010 yılında vizyona giren Çakallarla Dans ve 2012 yılında vizyona giren Patlak Sokaklar: Gerzomat filmlerinde rol almıştır.

Bülent Serttaş, Selvi Serttaş ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Diskografisi

Albümleri

1991: Utanıyorum (Avare Çocuk)
1993: Delikanlı
1995: Sen Varya Sen
1997: Aşığım Yanmışım
1997: Anlayacaksın - Mektup
1998: Sana Yaşıyorum
2000: Alın Yazımsın
2001: Her Şeyine Hastayım
2002: Ağlama Meleğim
2005: Tükendi Dost Sohbetleri
2008: Emir
2011: Bitmez sana sevdalarim
2013: Sen Diye Diye
2017: Ablalar
2019: Her Şeyine Hastayım

Single'ları

2007: Ne Mutlu Türküm Diyene
2013: La Bize Her Yer Ankara
2015: Adamın Dibi (Çeşme)
2016: Haber Gelmiyor Yardan (ft. Serdar Ortaç)
2018: Bodrum Akşamları (Akustik)
2019: Sevda İçerde
2019: Elini Kolunu Sallayacak
2020: Seyyah

Filmografisi

Çakallarla Dans 2010
Patlak Sokaklar: Gerzomat (General) 2012
Çakallarla Dans 3 2014
Yildizlar da Kayar: Das Borak 2016

Cem Yılmaz'dan Kemal paylaşımı: Buruk LeeOğlu Kemal'in spor yaptığı anları yayınlayan komedyen Cem Yılmaz, paylaşımına, "Buruk Lee" notunu düştü

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet