Cadde Gözyaşlarıyla uğurlandı!

Gözyaşlarıyla uğurlandı!

09.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden ve sanat dünyasını yasa boğan Yaşar Gaga (48) dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Çapa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir aydır organ yetmezliği tedavisi gören ve dün geçirdiği septik şok sonucu hayata veda eden Gaga’ya son görevini yapmak için dostları Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nde bir araya geldi. Yağmurlu havada gerçekleşen cenaze töreninde hüzünlü anlar yaşanırken, ünlü müzisyenin kardeşi Tülin, babası Cafer Tahir Gaga ve annesi Bedriye Gaga taziyeleri kabul etti. Yağışlı havaya rağmen yoğun katılımın olduğu törende, sanat camiasının ünlü isimleri boy gösterirken, gözler uzun yıllar Gaga’yla çalışan Sezen Aksu’yu aradı. Minik Serçe’nin çok üzgün olduğu için cenazeye katılmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla uğurlandı

‘Kurtaramadık’

Gaga’nın annesi oğlunun arkasından “Benim bebeğim, boncuğum bir ay yattı. Kurtaramadık güzel oğlumu. Canım benim. Ben sensiz nasıl yaşayacağım? Allah’ım sen bana sabır ver. Benim oğlum çok şen şakraktı. Hayatı severdi, iyilik yapan, yardımsever biriydi ama kurtaramadık” diyerek gözyaşı döktü. Metanetli olmaya çalışan baba Gaga ise, “Sevenlerinin başı sağ olsun. Kendisi star olamadı ama şu an sanat dünyasındaki birçok ismi star yaptı. Hepsinde onun emeği vardır” diyerek duygularını dile getirdi. Oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan anne Gaga’yı ise Emel Müftüoğlu’yla diğer ünlü isimler teselli etti.

Ünlüler cenazede

Aksu’nun camiye gönderdiği sarı güller ise tabutun üzerine konuldu. Yoğun katılımın olduğu cenazeye Ajda Pekkan, Müjde Ar, Deniz Seki, Mustafa Sandal, Hande Yener, Cem Yılmaz, Emel Müftüoğlu, Göksel, Meltem Cumbul ve Mustafa Ceceli gibi isimler katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Ortaköy Mezarlığı’na defnedilen Gaga’nın mezarına sarı güller ve Hande Yener’in getirdiği kırmızı güller konuldu.

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla uğurlandı


Kim, ne dedi?

- Meltem Cumbul: Büyük üzüntü yaşıyorum. 18 yaşındaydım, bir kabarede koreografi için ona dans hocalığı yaparken tanıştık. Sağlık açısından iyi ve kötü günlerimiz dayanışma içinde geçti. Herkese böyle arkadaşlıklar dilerim.

- Mustafa Ceceli: Beni Sezen’le tanıştıran kişiydi Yaşar. Uzun zamandır devam eden hastalığı vardı. Geçen yıllarda atlatmıştı, çok şaşırdım. 2005’ten beri kaç şehir, kaç ülke, bir sürü anımız var. Erken kaybettik. Camiamızın kalbinde bir stardı.

- Deniz Seki: Böyle günde söyleyecek fazla şey yok. Yoğun bakımdayken ben de vedalaştım. Gittim, sevdim, kokladım, hatta kulağına şarkı bile mırıldandım. Erken kaybettik. Benim çok eski arkadaşım.

- Mustafa Sandal: Dünya güzeli, melek gibi bir insan aramızdan ayrıldı. Yüreği güzel insandı, nur içinde yatsın. Bence kişiliği, duruşu ve hayatla olan ilişkisi, onu yıldız yaptı. Bir şarkının çok tutması, star olmak geçici şeylerdir ama gerçek yansıma insanın hayatla ilişkisinden ibarettir.