Cadde ‘İki kişi eğitilecek bir kişi gidecek’

‘İki kişi eğitilecek bir kişi gidecek’

15.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Serdar Hüseyin Yıldırım, “Uzaya gitmek için 36 bin kişi başvurdu. İki kişi eğitim alacak ama bir kişi Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek” dedi

‘İki kişi eğitilecek bir kişi gidecek’

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, İzmir Ekonomi Üniversitesi Uzay ve Havacılık Teknolojileri Kulübü tarafından düzenlenen ‘Milli Uzay Programı Türkiye’nin Uzay Misyonu ve Türk Astronot Görevi’ konulu konferansta konuştu. Yıldırım, “Kayıt yapanların sayısı 36 bin civarında. Başvuruyu tamamlayanların sayısı ise 500’ü buldu. Uzaya gitmek için sadece iki kişi eğitim alacak ama bir kişi 2023’te Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ay programında kullanacağı itki sisteminin de tamamen yerli imalat hibrit motoru olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu teknolojide dünya lideri pozisyonundayız. Statik testleri yapıldı. Çok başarılı gidiyoruz” diye konuştu. Yıldırım, “Türkiye’nin potansiyeli çok yüksek. Yeter ki işleri doğru kişilerle doğru zamanda yapalım. Yeni bir uzay çağındayız. Uzayda yoksanız dünyada da söz sahibi olamazsınız. Türkiye bunun için ağırlık veriyor” dedi.

Yazarlar