Cadde İYİ NİYETLİ PROJELERDE VARIM

İYİ NİYETLİ PROJELERDE VARIM

04.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balparmak’ın TOÇEV işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar’ isimli sosyal sorumluluk projesiyle çocuklara düzenli kahvaltı alışkanlığının kazandırılması için hazırlanan çizgi film ‘Kahvaltı Nine’nin sesi olan Ayşe Tolga, bu projeyle yollarının nasıl kesiştiğini anlattı. Tolga, iyi niyetli her projenin içinde olacağını belirtti.

İYİ NİYETLİ PROJELERDE VARIM

MİLLİYET MAGAZİN SERVİSİ - MELiS GÜVENÇ

Haberin Devamı

‘Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar’ projesiyle yollarınız nasıl kesişti?

Sosyal medyada iyi yaşam, sağlık ve iyi ebeveynlikle ilgili paylaşımlarım ve olumlu etkilerinden sonra iletişim firması aracılığıyla böyle bir teklif geldi. Çocukların sağlıklı büyümelerini hedefleyen, bir proje. İyi niyetli her projenin içinde varım. Bir anne olarak benim de sürekli tükettiğim ve Türkiye’den çıkmış bu kadar başarılı bir markanın iyi niyetli projesinde yer almaktan mutluluk duyuyorum.

Bu projeyle beraber ilk defa çizgi film seslendirdiniz. Nasıl bir duyguymuş?

1994 yılından beri dublaj yapıyorum. Pek çok reklamda benim sesimi duyabilirsiniz. Ama çizgi film dublajı istediğim bir şey olsa da ilk kez yaptım. Bu projede ufak bir sürpriz oldu, Varol Yaşaroğlu çok yakın arkadaşım. Grafi2000’de Varol’la çok çalıştık. Çok fazla animasyon fikirlerim var. Dolayısıyla arkadaşlarımla çok sevdiğim bir işte büyük bir keyifle çalıştım.

Haberin Devamı

Çocukların kahvaltı alışkanlıklarında çizgi film işe yaradı mı? Gözlemleriniz nedir?

çizgi filmi hazırlarken, içindeki esprileri çocukların anlayacağını düşünmüyordum. Ama çocukların esprileri bu kadar güzel anlayıp, gülmesi beni çok şaşırttı ve sevindirdi. Çocuklar bizim anlayamadığımız esprileri bile anladılar. Hikayenin bu şekilde anlatılması çok iyi oldu. Çünkü TOÇEV’in inanılmaz bir hizmet skalası var. Çeşitli illerdeki okullarda eğitimler veriliyor ve çizgi filmimiz izletiliyor. Projenin çocuklar üzerindeki etkisi devamlı takip ediliyor. Bu projeyle 16 bin çocuğa ulaşılıyor. Bu bence bu harika bir sayı.

Çeşitli illerde yapılan etkinliklere sizde katılacak mısınız?

Mardin’de yapılacak etkinliğe gitmeyi planlıyorum. Hatta kızımı da yanımda götürmek istiyorum. Çünkü Güneydoğu’nun o temiz insanlarıyla ve çocuklarıyla göz göze gelip, onlara sarılmak istiyorum.

‘Anne, fedakârlık demek’

Kızınız Can Yael’in ‘Kahvaltı Nine’ye olan tepkisi ne oldu?

Çok hoşuna gitti. Çizgi filmde ‘Kahvaltı Nine’nin hem çocukluğunu hem de yaşlılığını seslendirdiğim için pek anlayamasa da sesimi değiştiriyor olmam çok komiğine gitti. Yoğun çalışan biriyim. Bu hayat koşuşturması içinde annelik biraz zor olabiliyor. Fakat televizyonda sesimi duymaya ya da yüzümü görmeye alıştı.

Haberin Devamı

Çalışan anne durumuyla nasıl baş ediyorsunuz?

Can Yael, okuldan döndüğü zaman mutlaka evde olmaya çalışıyorum. Çocuklar çok hızlı büyüyor. Ev hanımı da olsanız, çalışan kadında olsanız çocuklarınıza karşı hissettiğiniz suçluluk duygunuz hiç bitmiyor.
O yüzden annelerin önceliklerini doğru belirlemeleri gerek. Çünkü ebeveynliğin doğrusu yanlışı yok.

Kızınızın kahvaltı alışkanlığı ne durumda?

Çocuk her şeyi ailede öğrenir. Herkeste biraz uyku sevme durumu var. Ama anne demek fedakârlık demek. Kahvaltıyı hazırlayın ve tüm aile masaya oturun. Bizim evimizde hep böyle olur. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Can Yael de bunu görüyor. Okulda sabah kahvaltısı olmasına rağmen evden kahvaltı yapmadan çıkmaz. Bu yüzden bizim evde gün 07.30’da başlar.

Haberin Devamı

‘Oyunculuğa 8 yıl ara verdim’

‘Seksenler’ dizisi bir sonraki sezonda devam edecek mi?

TRT’yle beşinci sezon için anlaştık. Bu yüzden çok keyifliyiz. Dizinin uzun soluklu olacağını biliyordum. Çünkü Birol Güven’le ilk işim değil. Mint, çok güzel ve başarılı işler yapan bir yapım şirketi.

Bir süre oyunculuğa ara verdiniz, neden?

Sekiz sene setlerden uzak kaldım. Benim için bu ara iyi oldu. Çünkü o boşlukta markamı kurdum. Aroma terapi ve bütünsel sağlık üzerine eğitimler aldım. Oyunculuk yapmayı çok seviyorum. Sektörel bir şikayetim vardı. Birçok teklif gelsede ‘Seksenler’ dizisine kadar bekledim ve bu diziyle tekrar başladım. Oyunculuk değişik bir ruh hali. İyi bir senaryo, yapımcı ve yönetmenin işi olursa ve beni uygun görürlerse bir sinema filminde rol almak isterim.

‘Ayşe Tolga İyi Yaşam’ siteniz nasıl gidiyor?

Çok iyi gidiyor. Şimdi YouTube kanalı açıyorum. Web sitemdeki konu başlıklarımla ilgili, iyi yaşam tüyoları verdiğim videoların çekimleri ve hazırlıkları devam ediyor. Sosyal medyada ‘Ayşe Tolga’yla 12 haftada mükemmel bikini vücudu’ programım var. Bu şekilde yeni şeyler üretmeye ve yapmaya devam ediyoruz. Anlayacağınız her şey iyi gidiyor.