Cadde Podyum tepetaklak

Podyum tepetaklak

03.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Modanın duayenlerini ağırlayan Paris Moda Haftası, bu kez modacı Owens’ın şovuyla gündeme geldi

Podyum tepetaklak

Bu yılın en dikkat çeken moda etkinliğine ev sahipliği yapan Paris’te modaya yön veren duayen tasarımcıların geçtiği podyum, gerçekleşen şovların gölgesinde kalıyor. Gelecek yılın trendlerinin belirlendiği haftada kreasyonlar kadar podyum şovları da konuşuluyor.

Haberin Devamı

Podyumun yalnızca kıyafetlerle sınırlı olmadığını en son ABD’li tasarımcı Rick Owens kanıtladı. Owens, şu ana kadar gerçekleşen en sıradışı şovlardan birine imza atarken, modaseverlere ‘bugüne kadar gördükleriniz unutun’ ultimatomu verdi. Defilede, podyuma çıkan modeller vücutlarına takılan aparatlar yardımıyla tıpkı bir ‘sırt çantası’ veya ‘anakucağı’ gibi birbirlerini taşırken, ters dönmüş ve tepetaklak duran mankenler ilginç görüntüler sergiledi. Nude tonların kullanıldığı defilede, mankenler yalnızca iç çamaşarı benzeri kombinlerle podyuma çıktı.

Defilenin görüntülerinin paylaşılmasının ardından bazı çevreler tarafından eleştirilere maruz kalan Owens, kendini ‘Birbirlerine sahip çıkan kadınlara odaklandım. Kardeşlik, rejenerasyon ve annelik üzerine çalıştım. Yükselen kadınlar, birbirlerine destek olan kadınlar... Kadınların birbirlerini kollamasını kayışlarla tasvir ettim. Onlar kayış değil sevgi şeritleri’ sözleriyle savundu.

Haberin Devamı


Güzellik ordusu
Moda Haftası’nın üçüncü gününde Lanvin ve Balmain defileleri de çok konuşuldu. Doutzen Kroes, Gidi Hadid, Alessandra Ambrosio, Kendall Jenner, Lily Aldridge, Bella Hadid, Joan Smalls ve Jourdan Dunn gibi iddialı modellerin yer aldığı podyum için ‘Balmain’in güzellik ordusu’ yorumları yapıldı.
Güçlü, seksi ve yine kendine özgün kombinleriyle dikkat çeken Balmain, farklı renk bloklarıyla podyum geçişini hareketlendirdi. Sezonun en şık trendlerinden biri olan nude ve camel tonlarda süet, vücuda oturan tulumlar ve bodylerle yorumlanarak feminen bir geçiş sağlandı. Kore şeklinde kullanılan kemerler, alışılagelmiş Balmain tarzını yansıtırken, payetli elbiseler, tamamı kafes şeklinde uzanan tuvaletler ve çivili aksesuarlar dikkat çekti.