Cumartesi "Amacımız ilk dörde girmek"

"Amacımız ilk dörde girmek"

02.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Amacımız ilk dörde girmek"

Amacımız ilk dörde girmek






Türkiye voleybolda büyük bir heyecan yaşıyor. 20-28 Eylül'de, Ankara ve Antalya'da gerçekleştirilecek Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'yla Türkiye, 36 yıldan sonra ilk kez büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin önde gelen takımlarında oynayan kızlar ise heyecanlı. Şampiyonanın maskotu; güçlü kişilik özelliği ve kararlılığıyla öne çıkan Ankara kedisi. İşte bizim 15 Ankara kedisi...

Özlem Özçelik (Takım Kaptanı)
Yaş: 31 / Boy: 1.90 / Kilo: 72
Görevi: Orta saha oyuncusu
"Voleybolun sahibi olacağız"
Bu şampiyonayla voleybolun futbol ve basketbol gibi Türkiye'nin başarılı olduğu sporlar arasında yer almasını istiyoruz. Türkiye'de voleybolun sahibi olacağız.

Aysun Özbek
Yaş: 26 / Boy: 1.83 / Kilo: 73
Görevi: Orta saha oyuncusu
"Birbirimize kilitlendik"
Kendimi hırslı bir oyuncu olarak görürüm ve yenilgiyi kolay kabullenemem. Çok çalışıyoruz. Olabileceğinin en iyisini bekliyoruz. En iyisi şampiyon olmak tabii ki.

Neslihan Demir
Yaş: 20 / Boy: 1.87 / Kilo: 72
Görevi: Pasör çaprazı
Atletizmle başladı
11 yaşındaydım ve hiperaktiftim. Ailem de fazla enerjimi atmam için atletizme gitmeme izin verdi. Atletizm "koş, koş" amaçsız geldi. 16 yaşında ilk defa A Milli Takım'a girdim. Hiç beklemiyordum. Burada ortam çok iyi. Herkesin hırsı gözlerinden okunuyor.

Mesude Kuyan
Yaş: 27 / Boy: 1.92 / Kilo: 74
Görevi: Pasör çaprazı
"Ağrılarımı unutuyorum"
Üst üste çok sakatlık geçirdim. İki sezon kaybettim. Buraya gelmem iyi oldu. Takım havasına girdim. Şu anda sakatlığı hiç düşünmüyorum. Aslında hâlâ ağrılarım var. Ama böyle bir şampiyona öncesi insan ağrısını unutuyor.

Esra Gümüş
Yaş: 21 / Boy: 1.74 / Kilo: 60
Görevi: Köşe oyuncusu
"Hayatımız yollarda geçiyor"
Okulda öğretmenlerimiz maçlar için izin veriyor ama antrenmanlar için izin vermiyor. Bizim şampiyonalar nedeniyle hayatımız yollarda geçiyor.

Sinem Akap
Yaş: 21 / Boy: 1.87 / Kilo: 65
Görevi: Pasör çaprazı
"Seyircinin desteği önemli"
Şampiyonada evsahibi olmak bizim için büyük avantaj. İlk dörde gireceğimizi umuyorum. Seyircinin desteğini bekliyoruz.

Gökçen Denkel
Yaş: 18 / Boy: 1.92 / Kilo: 74
Görevi: Orta oyuncu
"Başarılı olacağız"
Voleybola 1995 yılında 10 yaşındayken Eczacıbaşı'nda başladım. Son iki yıldır A takımdayım. 2000'den beri Milli Takım'dayım. Şampiyonada başarılı olacağımıza inanıyorum.

Nisa Otlu
Yaş: 31 / Boy: 1.78 / Kilo: 58
Görevi: Pasör
"Spor yapanın güveni geliyor"
Bakü'de doğdum. 12 yaşında voleybola başladım. Spor yapan insanların kendine güveni daha çok oluyor. Spor yapmayan kadınların yaşam tarzı farklı. Alışveriş, çocuk...

Deniz Esinduy (Bayan Voleybol Milli Takım Teknik Direktörü)

Proje geçen sene başladı. Lig bittikten iki gün sonra kızları kampa aldık. Dinlenme bile vermedik. Mayıs başında Çek Cumhuriyeti'ne Bahar Kupası'na gittik. Orada şampiyon olduk. Hemen sonra Macaristan'da Savaria Cup'a gittik ve yine şampiyon olduk. İstanbul'da 21 günlük kamp var.


Burada iki grup var. Buradan ilk iki takım ilk dörde kalacak. O dört takımın arasına girmek istiyoruz. En kötü derecemiz dördüncülük olacak. Tahminimize göre sıralama İtalya, Rusya, Bulgaristan ve Türkiye olur. Diğerlerini yenip Rusya ile finale kalırsak bu çok büyük başarıdır.

"Başbakan tüm final maçlarını izleyecek"

İlgi görüyoruz zaten. Ben İETT'de 3 sene şampiyon oldum voleybolculuğum döneminde. Aynı dönemde Başbakan Erdoğan da İETT'de futbol oynuyordu. Yani tanışıklığımız var. O da zaman zaman bize olumlu haberler gönderiyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Beden Terbiyesi Genel Müdürü devamlı bizimle ilgileniyor. Başbakan bize mesaj gönderdi: "Çok önemli bir şey olmazsa tüm final maçlarını gelip seyretmek istiyorum" dedi.

Nathalia Hanikoğlu
Eski ülkesine karşı Türk forması giyecek
Rusya'da voleybol oynarken ilk defa kiralık olarak Kocaelispor'a geldim. Sonra Eczacıbaşı'na geçtim. 5 yıldır milli voleybolcu Hakan Hanikoğlu'yla evliyim. Birbirimizi beğendik, sonra sevdik, evlendik. Rusya'dan sonra Türkiye'ye adapte olmak çok kolay oldu. Sadece annemi ve babamı özlüyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. Şimdiki planlarımız arasında seneye çocuk yapmak var. Biraz zor olacak ama çok istiyoruz. Şampiyonada Rusya'ya karşı Türk olarak oynayacağım. Ama artık ben Türküm, Türkleştim. Daha iyi oynayacağımı düşünüyorum.

Pelin Çelik "Herkes tatilde, biz çalışıyoruz"
Voleybol kadınlar için en iyi sporlardan biri. Kilo probleminiz hiç olmuyor. Dezavantajı da var tabii. Şu sıralar herkes tatilde, biz çalışıyoruz. Ama bir hedefimiz var. Bu yüzden zor gelmiyor.

Gülden Kayalar
"Antrenmanda bile heyecanlıydım"
İlk kez milli takıma çağırıldım. Antrenmana çıkarken bile çok heyecanlıydım. Ama arkadaşlar çok sıcak karşıladı. Onlar sayesinde heyecanım azaldı.

Necla Güçlü
"Kocam benden hırslı. Yenildiysek beni eleştirir"
7 yıllık evliyim. Eşim tekstilci. Sporu çok sevdiği için benden daha hırslı. Her maçıma gelir. Yenildiysek beni eleştirir. Evlenirken, kamp döneminde uzun süre olmayacağımı biliyordu. Sorun olmadı.

Ebru Bayram
"Başarıya odaklandık"
Takım olarak birbirimize kenetlendik. Çok iyi çalışıyoruz. Başarıya odaklandık. Tek hedefimiz başarı.

Bahar Urcu
Anne-babası da voleybolcuydu
İki milli voleybolcunun kızı olup da salonlarda büyüdükten sonra doktor olmam beklenemezdi. Eşimle 1996'da arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık ve üç gün içinde evlenmeye karar verdik. Ama hemen evlenemedik. Milli takım vardı o dönem. Duyguyla ilgili bir problem yoktu yani. 7 yıllık evliyim. Toplasak 4 yıldır beraberizdir. Sürekli kamplar oluyor. Bebek planlıydı. Çınar 2001'de 3.3 kilo doğdu. Hamileliğim boyunca spor yaptım, toplam 7 kilo aldım. Şu sıralar en çok oğlumu özlüyorum. Arada bir saat görmeye gidiyorum. Şampiyonayı Çınar da izleyecek. Tam onun doğum gününe geliyor. Ancak onu o ara sık görebileceğimi zannetmiyorum. Annelik çok yüce bir duygu ama milli takım oyuncusu olmak da önemli.

Çiğdem Can Rasna
"Eşimle yılda 2-3 ay görüşebildik"
Eşim çok anlayışlı. Uzun yıllar yalnız yaşadığı için rahatlıkla kendi başına hayatını idame ettirebiliyor. Ev işleri, yemek yapmak gibi sorunlarımız olmuyor. Kampa katıldığımız zaman benim aklım hiç onda kalmıyor. Aramızda sadece özlem var. 5 yıl boyunca hep ayrı şehirlerdeydik. Yılda 2-3 ay belki görüşüyorduk. Böyle olmasına alıştık... Şampiyonada inşallah güzel bir derece yapacağız. Şu anda takım çok iyi. Olabilecek en iyi zaman milli takım için.