Cumartesi Artık ne pişirseniz yiyecek

Artık ne pişirseniz yiyecek

09.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yıl planlarım arasında oğlumla daha çok yemek yapmak ve değişik tatları birlikte denemek de var. Bu konuda internetin nimetlerinden de faydalanıyorum. “Bugün çocuklara ne pişirsek?” diye düşünen annelerle bu bilgileri paylaşmak istiyorum

Artık ne pişirseniz yiyecek

Küçükken o kadar zayıf ve aynı zamanda iştahsız bir çocukmuşum ki o zamanın popüler çizgi filmi “He-Man”den esinlenerek bana “İskeletor” ismini takmış yakın çevremdekiler. Bu lakap benimle ilkokul yıllarımın sonlarına dek geldi ancak sonra basketbol hayatımın başlamasıyla ben de normal boy ve kilo sınırlarına gelebildim. Bu sırada annemin beni ve kardeşimi sağlıklı beslemek için gösterdiği çabaya hayranlığımı dile getirmeden edemeyeceğim.

Haberin Devamı

Benim oğlumun da yemekle arasının süper olduğu söylenemez. Bu nedenle ben de mutfakta bir süper kahraman olma yolunda ilerliyorum. Yeni yıl planlarım arasında oğlumla daha çok yemek yapmak ve değişik tatları birlikte denemek olduğunu söylemiştim. İnterneti sık ve çok kullanan biri olarak, bu konuda da nimetlerinden faydalanıyorum. “Bugün çocuklara ne pişirsek?” diye düşünen annelerle de bu bilgileri paylaşmak isterim.

Kitabı ve sitesi var

“Yiyorum Büyüyorum”, Zümrüt Özkan’ın özenerek hazırladığı tarifleri bir araya getirerek yazdığı çocuk yemekleri kitabının ismi aslında. Yemeklerini yiyen çocukların sağlıkla büyümesi dileğiyle kitabının adını “Yiyorum Büyüyorum” koymuş Özkan. Annelere çocuk sağlığı ve beslenmesi konularında uzman yazılarını ulaştırabilmek, kendi tecrübelerini ve tariflerini paylaşabilmek; bunların yanı sıra diğer annelerin de tariflerine yer verebilmek için bir site kurmaya karar vermiş ve ortaya yiyorumbuyuyorum.com çıkmış.

Haberin Devamı

İki anne mutfağa girince

Kendi çocuklarıyla yaşadıkları zorlu deneyimlerden yola çıkan Seda Şamlı Luş ve Defne Batur, her gün çocuklarına ne pişireceğini düşünen tüm annelere yardımcı olmak ve çocukların zevkle tüketeceği sağlıklı tarifleri paylaşmak için ‘’İki Anne Bir Mutfak’’ projesini hayata geçirmiş. YouTube’da yer alan eğlenceli videolarla sağlıklı, lezzetli ve özgün tarifler sunan iki anne, çocukların bamya, brokoli, ıspanak gibi besinleri zevkle yiyerek, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmalarını amaçlıyor.

“İki Anne Bir Mutfak”ta ayrıca altı ay üstü tüm çocuklar için avokado püresi, kabak çorbası, sebze çorbası, karnabahar graten gibi birbirinden lezzetli tarifler ve tüyolar da var. Luş ve Batur, deneyimlerini çocuk doktoru Uzman Dr. Gülnihal Şarman’ın denetiminde paylaşıyor.

Haftalık menüler çok pratik

Çocuğunuz ıspanak mı yemiyor, peynir mi sevmiyor, yumurtaya “hayır” mı diyor? Mini Gurme ekibi çocuğunuzun tüm bunları yiyebileceği bir tarifi sitelerinde bulabileceğinize inanıyor. Beslenme uzmanı onaylı, pratik önerilerle hazırlanmış kolay ve sağlıklı tarifler bu sitede annelerin imdadına koşuyor. Tariflerin yanı sıra minigurme.com’da yer alan besin bilgileri, “Bunları yemiyor mu?” bölümü ve haftalık menüler yemek saatlerinizin daha rahat geçmesine destek olabilir.

Haberin Devamı

Anne sorularına cevap bulun!

“Çocuğum sağlıklı ve doğru besleniyor mu?” ve “Ona neyi ne kadar yedirmeliyim?” annelerin en çok sorduğu soruların başında geliyor. gurmebebek.com’da bebekler, çocuklar ve tüm aile için sağlıklı beslenme bilgileri ve besin değeri yüksek tarifleri bulmak mümkün. Gurme Bebek ayrıca annelere çok güzel beslenme ve mutfak ipuçları da veriyor. Bilgiler yaş gruplarına göre sıralanıyor. Bu sayede aradığınıza çok daha kolay ulaşıyorsunuz.

Beslenme tablosu, emzirmek ve süt artırılması, çocuklarda balık tüketimi gibi farklı konu başlıkları da mevcut. Tarifleri ararken de çocuğunuzun yaşını, ne pişirmek ve hangi malzemeleri kullanmak istediğinizi işaretliyorsunuz ve tariff seçeneklerine kolayca ulaşıyorsunuz. Her gün ne pişireceğinizi düşünmenize de gerek yok, yedirdiklerinizin kaç kalori olduğunu hesaplamanıza da. Çünkü hepsini Gurme Bebek’te bulmak mümkün.

Haberin Devamı

İmza günüme bekliyorum

Seyahatseven tüm minikleri ve ailelerini bugün saat 14.00-17.00 arasında “Kemal’in Londra Günlüğü” kitabımın okuma atölyesi ve imza gününe Suadiye Atölye 5’e bekliyorum. Atölye 5’te farklı etkinlikler ve oyunlar da olacak. Tüm etkinlikler ücretsiz ancak rezervasyon gerekiyor (atolye5.co / 0538 274 64 17).