Cumartesi Bebeğime ne alsam?

Bebeğime ne alsam?

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğer bebek bekliyorsanız, bir liste hazırlayıp bebek alışverişine öyle çıkmanızı öneriyorum. Ne de olsa ihtiyaçlar fazla, bu en keyifli alışverişte bile neyi alıp almadığınızı bir zaman sonra akılda tutmakta zorlanabilirsiniz

Bebeğime ne alsam

Oğluma hamileyken yenidoğan bir bebeğin ihtiyaçları konusunda pek de bilgi sahibi olmadığım için anne arkadaşlarıma danışmıştım. Onların önerilerini kendi ihtiyaçlarıma göre değerlendirip oğlum için hazırlık yaptım. Şimdi arkadaşım Gülru bebek bekliyor. Kendi listemi paylaşma sırası bana geldi. Size de bir liste hazırlayıp bebek alışverişine öyle çıkmanızı öneriyorum çünkü ihtiyaçlar fazla, neyi alıp almadığınızı bir zaman sonra akılda tutmakta zorlanabilirsiniz. İşte benim listem ve önerdiğim ürünler...

Haberin Devamı

Beşik mi park yatak mı?

Doğumdan sonra bir süre oğlum bizim odada, başımın dibinde uyudu. Geceleri emzirmeye kalktığım, arada nefesini dinlediğim için birlikte aynı odada uyumayı tercih ettim. Bu sebeple kendi odasındaki yatağı dışında bizim oda için de bir yatak aldım. Beşikler genelde küçük oluyor ve iki-üç aydan sonra kullanılmaz hale geliyor. Bu sebeple uzun süre kullanabileceğimiz, bir zaman sonra büyüyen ve yatak dışında oyun parkı da olan Stokke Sleepi modeli oval yatağı tercih ettim. Tekerlekleri sayesinde onu evdeki diğer odalara da taşıyabildim. Beşiklere alternatif park yataklar da mevcut. Bu yatakları bebeğiniz büyüyünce oyun parkı olarak kullanabiliyorsunuz. Tatile giderken de yanınızda götürmek için oldukça pratikler. Chicco’nun park yataklarından memnun kaldık.

Haberin Devamı

Fazla kıyafete gerek yok

Uzmanlar yenidoğan bebeklerin yastık ve yorgan kullanmasını önermiyor. Bu nedenle dört-beş tane çarşaf aldım sadece. Yatakta kendini döndürene kadar yatak koruması kullanmadık. Kıyafete gelince, oğluma bir sürü şey giydirmek istesem de kışın en çok body ve üzerine ayaklı yazın ise şort tulumlarla rahat ettik. Çorap, tülbent, ince hırkalar ve iki-üç tane penye ve polar battaniye de dolabımızda yerini aldı. Sokağa çıkarken oğlumun eşyalarını taşımak için bir bebek çantası aldım. Okiedog Dahama markalı çantanın içinde biberonu sıcak tutmak için ayrı bir kılıf bulunuyor ve özel aparatıyla pusetin koluna da asıldığı için sırtınızda taşımanıza gerek kalmıyor.

Pusete yatırım yapın

Doğduğu andan itibaren bebeğinizi ana kucağında taşıyacağınızı ve sokağa da ilk 6 ay ana kucağını üzerine takacağınız pusetle çıkacağınızı düşünürsek bu iki ürünün ne kadar sık kullanılacağı hakkında bir fikriniz olacaktır. Ana kucağının hafif olması, bebeğinizin içinde rahat etmesi, ikinci el ürün alacaksanız daha önce herhangi bir zedelenme, kaza geçirmemiş olması önemli. Pusetin ise bebekle tek başınıza da gezeceğinizi varsayarsak, bir kolunuzda bebek varken tek elle açılıp kapanabilen, tek başınıza kaldırabileceğiniz hafiflikte, iyi bir fren sistemine sahip bir ürün olmasını tercih etmekte fayda var. Ben hafifliği ve yatar hale gelmesi sebebiyle Bugaboo’nun Bee Modeli ile pusete uyumlu Cybex ana kucağı tercih etmiştim. Ana kucağı ve puset seçerken birlikte kullanıp kullanamayacağınızı da kontrol edin.

Haberin Devamı

Alt değiştirirken pratik olun

Şifonyerin üzerini alt değiştirmek için kullandık. Bebek bezlerini, kremleri, ıslak mendilleri koyacağım sepetler aldım Ikea’dan. Böylelikle aradığımı hemen bulabildim. Yenidoğan bebeklerin sıvı şekildeki kakalarını petekli dokusuyla emip altlarının kuru olmasını sağladığı için Prima Premium Care’i tercih ettim. Doğal ürünler kullanmayı istediğimden Burts Bees ve Homemade Aromaterapi’nin bebek bakım kremlerini ve Bioderma’nın ABC Derm bebek şampuanını kullandım.

Hiçbir aksesuarı olmayan küvetler çok pratik. Biz Babyjem’in mavi küvetini aldık. Eğer yeriniz varsa ayaklı küvetleri de tercih edebilirsiniz. Tarak, tırnak makası ve törpü de aldık. Tüm ürünlerin içinde olduğu Chicco setleri beğendim. Banyoda suyun sıcaklığını ölçmek için bir de termometre aldım. Ecza dolabımıza da ilkyardım kiti ekledim.

Haberin Devamı

Mutfakta bebeğe yer açın

Oğlumu uzun süre anne sütüyle beslemek istediğim için kendime bir pompa aldım. Pompayı alırken sadece elektrikle değil, her zaman bir priz bulma imkanım olamayabilir diye manuel şekilde de çalışan Philips Avent’in bir modelini tercih ettim. Sütleri saklamak için dolapta daha az yer kaplayan ve üzerine tarih yazabildiğim Lansinoh süt saklama poşetlerinden aldım. Biberon, emzik ve pompa parçalarının bakterilerden arınabilmesi için de bir steril aleti edindim. Pompanız, saklama kaplarınız ve biberonunuz aynı marka olursa, parçaları uyumlu olacağından rahat kullanırsınız ve sütü kaptan kaba aktarmanız gerekmez.