Cumartesi Behire'nin Talipleri

Behire'nin Talipleri

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk olarak 1923’te yayımlanan “Behire’nin Talipleri”, Suat Derviş’in erken dönemine ait öykülerden oluşuyor.

Behirenin Talipleri

BEHİRE’NİN TALİPLERİ
Suat Derviş
İthaki Yayınları / 16 TL

İlk olarak 1923’te yayımlanan “Behire’nin Talipleri”, Suat Derviş’in erken dönemine ait öykülerden oluşuyor. Derviş, öykülerinde dönemin toplumsal dokusunu oluşturan farklı bireylerin dünyalarına, evlilik kurumuna, sosyal yaşantıda ekonomik gücün koyduğu sınırlara dair gözlemler yapıyor. Bunları da çoğu zaman dozunda bir mizah eşliğinde sunuyor.

Haberin Devamı

NERUDA’NIN POSTACISI
Antonio Skarmeta
Çev: İnci Kut / Kırmızı Kedi Yayınevi / 14 TL

Şilili gazeteci yazar Antonio Skarmeta’nın “Ateşli Sabır” oyunu önce beyazperdeye “Postacı” adıyla uyarlandı daha sonra ise “Neruda’nın Postacısı” olarak bir romana dönüştü. Skarmeta eserinde, merceğini Pablo Neruda’ya ve 1973 Şili Darbesi’nde kaybedildiği düşünülen bir postacı olan Mario Jimenez’e yakınlaştırıyor.

AL DA AT DERCESİNE
Kolektif
İletişim Yayınları / 16.50 TL

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın maçlarının tam da hareketlendiği bugünlerde çıkan ve edebiyatçıların gözünden futbol hikayelerini barındıran kitap aralarında Ercan Kesal, Mahir Ünsal Eriş ve Ayla Duru Karadağ’ın da olduğu yazarların kaleme aldığı öykülerden oluşuyor.

Haberin Devamı

ASLINDA ANNEM DOĞMAMI HİÇ İSTEMEMİŞ
İnci Kavi
Büyükada Yayıncılık / 14 TL

Hipnoterapist ve kişisel gelişim uzmanı İnci Kavi kitabında 11 ayrı terapi hikayesi anlatırken terapiye gitme imkanı bulamayanlara kendi hayatlarındaki sorunlarla yüzleşmeleri için bir yol haritası çıkarıyor.