Cumartesi Çocukla büyüyen tasarımlar

Çocukla büyüyen tasarımlar

16.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hızla büyüyen ve sürekli yeni kıyafetlere ihtiyaç duyan minikler için tasarlanan Petit Pli tasarımlarını 6 aylık bir bebek 3 yaşına gelene kadar kullanabiliyor

Çocukla büyüyen tasarımlar

Londra Kraliyet Sanat Okulu mezunu Ryan Mario Yasin, keşfettiği bir materyal sayesinde büyüyebilen kumaş üretmeyi başardı. Tasarımcı Ryan Mario Yasin’in bu buluşu her yıl İngiltere’de verilen James Dyson Tasarım Ödülleri’nde uluslararası ödüle layık görüldü. Su geçirmez hafif kumaştan yapılan geri dönüşümlü giysiler, 3 yaşa kadar kullanılabiliyor. Yeğenleri için aldığı giysilerin ne kadar çabuk küçüldüğünü gördüğünde giyim endüstrisinde sürdürülebilirlik eksikliğinin farkına varan Yasin, origamiden ilham alarak büyüyen kıyafet fikrini geliştirdi. Nefes alabilir ve uzun ömürlü kumaş kullanılarak tasarlanan kıyafetler, rüzgara ve yağmura karşı dayanıklı. Ryan yıkandığında da esnekliğini kaybetmeyen kıyafetlerin dış katmanında kullanılan sentetik malzemenin, doğrudan çocukla temas etmediği için sağlık açısından bir sorun yaratmadığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Hedef hamile kıyafetleri

Büyüyen kıyafetlerde kullanılan malzeme, stentlerde ve biyomedikal implantlarda da kullanılıyor. Petit Pli’yi geliştirme sebebinin ebeveynlere zaman ve nakit tasarrufu yaptırmak olduğunu belirten 24 yaşındaki tasarımcı özellikle hamile giyimine yoğunlaştıklarını söylüyor.

Petit Pli koleksiyonunda 6 ay ve 3 yaş arası çocuklar için pantolon, tişört, elbise ve taçlar yer alıyor. İlerleyen zamanda büyüyen giysilerin farklı renk, desen ve şekillerde üretiminin yapılması planlanıyor.

Yazarlar