Cumartesi Ege’nin günbatımı tanrıçası Bodrum

Ege’nin günbatımı tanrıçası Bodrum

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Turgutreis benim için Ege’de günbatımının tanrıçasıdır. O güzelliği yerinde yaşamak isteyen deniz dostları Bodrum’da güneşin en güzel battığı yerlerin başında gelen beldeye tatil programlarında mutlaka yer ayırmalıdır.

Ege’nin günbatımı tanrıçası Bodrum

Osmanlı Donanması’nın Trablusgarp fatihi Turgutreis’in adını taşıyan belde, güneşin Bodrum’da en güzel battığı yerlerin başında gelir. Bir başka özelliği de marina sektörünün iddialı kuruluşlarından D-Marin’e ev sahipliği yapmasıdır. Turgutreis, bu konukseverliğinin karşılığını fazlasıyla alıyor. Örneğin bugün başlayacak olan 2018 Bodrum Müzik Festivali, Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle hayata geçiyor. Fazıl Say’dan Gülsin Onay’a kadar birçok seçkin sanatçı dinleyicileriyle buluşacak. Festival 8 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Bodrum, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sabahın ilk saatlerine kadar notaların dansına tanıklık edecek. D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro, gün batımı ve akşam konserleriyle renklenecek. Etkinlikler The Marmara Bodrum, Mozole Anıt Müzesi, Şevket Sabancı Parkı ve Cinemarine Açıkhava Sineması’nda gerçekleştirilecek. Programlarla ilgili bilgi edinmek ve bilet almak isteyenler www.bodrummuzikfestivali.com sitesini ziyaret edebilir.

Haberin Devamı

Şampiyonanın ev sahibi

Turgutreis, benim için Ege’de günbatımının tanrıçasıdır. O güzelliği yerinde yaşamak isteyen deniz dostları tatil programlarında Bodrum’a mutlaka yer ayırmalıdır. Konumu ve modern imkanlarıyla tekne sahiplerine beş yıldızlı hizmet sunan D-Marin Turgutreis, 31 Ağustos-3 Eylül 2018 arasında J70 Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak. Kolayca sökülüp takılan karbon direği ve hareketli salması ile yelkencilere transfer sorunu yaşatmayan J70 teknelerden ülkemizde yanılmıyorsam yedi tane var. Onların maviliklerde estireceği heyecan rüzgarı sezona ayrı bir hareketlilik katacak. Bitmedi… Denizlerdeki ustalarımızdan Turgay Noyan’a ait sektör dergisi Naviga’nın “Cuplaşalım mı Deniz Festivali?” 7-9 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Volvo Car Türkiye’nin ana sponsorluğunda yapılacak etkinlikte Türkiye’nin tek uzun SUP yarışı da heyecanla izlenecek. Tüm katılımcıların pruvası neta, rüzgar kolayına olsun. D-Marin Turgutreis, Doğuş Grubu’nda Türkiye Operasyon Direktörü olarak görev yapan sektörün tecrübeli isimlerinden Onur Ugan ve ekibinin dinamik çalışmalarıyla güzel bir sezon geçiriyor. Başarıları daim olsun. Marina ile ilgili bilgi edinmek isteyen tekne sahipleri (0252) 6451520 no’lu telefonu arayabilir. 550 yat bağlama kapasiteli modern tesiste, Yacht Club ve The Blue Point Beach Club sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Ege’nin günbatımı tanrıçası Bodrum

Lezzet Dondurmalı irmik

D-Marin Turgutreis, marina sektöründe mutfağıyla da ünlü. Yolunuz düşerse ana yemek olarak risotto dana escolop ve beraberinde enginar salatası iyi bir tercih olabilir. Ardından canınız tatlı çekerse swetty calzone veya dondurmalı irmik sizleri keyifli bir lezzet yolculuğuna çıkaracaktır. Teknelerinde veya evlerinde denemek isteyen okurlarımız için dondurmalı irmik tatlısının tarifini paylaşıyorum. D-Marin Turgutreis’in usta aşçılarına teşekkürlerimle...

Dondurmalı irmik tarifi: Tereyağında irmik ve çam fıstığı kavrulur. Rengi hafif koyulaşırken önceden hazırlanmış portakallı ve karanfilli şerbet ağır ağır verilir. Ocaktan alınır, dinlenmeye bırakılır. Artık servise hazır bir irmik helvamız olur. Toprak güvece bir kat irmik helvası atılır, ardından bir top vanilyalı dondurma ilave edilir. Üstü kapanacak şekilde irmik helvası koyulur. Salamander’da üstündeki irmik karamelize oluncaya kadar kızartılır. Üstüne toz tarçın serpiştirilerek servis edilir. Yanında soğuk orman meyveleri püresi, çubuk tarçın ve kızarmış çam fıstığı ile servis edilir. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Nerelere gidilebilir?

Bölgede genellikle kuzeyli rüzgarlar hakim. D-Marin Turgutreis’e en yakın demirleme yeri marinanın karşısında bulunan Çatal Adası. Mesafe yaklaşık 1.5 mil. Tesisin kuzeyinde Gümüşlük 3.5 mil, güneyinde Akyarlar 4 mil, Karaincir Koyu 5 mil mesafede. Hepsi yüzmek için ideal. Şayet komşuyu ziyaret etmek istiyorsanız, Kos 7 mil, Kalimnos ise 14 mil. Marina sınır kapısına sahip olduğu için yurtdışı çıkış işlemleri kolayca yapılabiliyor.