Cumartesi Kazdağları’nın eteklerindeki Küçükkuyu

Kazdağları’nın eteklerindeki Küçükkuyu

23.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı, Kazdağları’nın eteklerinde yer alan Küçükkuyu, tatilde aradığınız sakinlik ve huzursa uygun bir seçenek. Ege’nin başlangıcı olan beldede dolu dolu bir tatil yapmanız da mümkün

Kazdağları’nın eteklerindeki Küçükkuyu

Şöyle bir Ege’ye uzanayım derseniz Kazdağları’nın eteğinde yer alan Küçükkuyu sizin için doğru bir adres olabilir. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Küçükkuyu gözlerden uzak; Ayvalık, Altınoluk ya da Akçay’a giderken belki önünden geçip de fark etmediğiniz küçük bir sahil kasabası... Huzur ve sessizliğin hakim olduğu beldenin kadife görüntüsü veren tertemiz denizi ve balıkçı teknelerinin sesleri dinlendirici. Yerel halkı en güzel zamanlarının eylül-ekim ayları olduğunu söylüyor. Denizi soğuk olsa da girdikten sonra çıkmak istemiyorsunuz. Ayrıca birçok plajı ve beach clubları da var.

Haberin Devamı

Burada balıkçılık büyük önem taşıyor. Her bütçeye uygun, günlük taptaze balıkların tadılabileceği balık restoranları var. Her yerde karşınıza çıkan karadut suyu da çok lezzetli. Zeytinyağı ürünlerini bulabileceğiniz dükkanlar var; beldenin bir de çarşısı bulunuyor.

Şahindere Kanyonu’na mutlaka uğrayın

Kazdağları’nın eteklerindeki Küçükkuyu

Küçükkuyu’dan farklı yerlere gitmeniz de çok kolay. Zaten yol üzerinde olan Altınoluk, Güre, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Ayvalık Cunda’ya uzanan 80 km’lik bir kıyı şeridine sahip. Ayrıca beldeden de ayarlayabileceğiniz farklı turlar mevcut. Biz bunlardan biriyle Kazdağları şelale turuna katıldık. Adatepe’yle başlayan turda Zeus Altarı’na çıkarak Ege’nin eşsiz manzarasını izledik ve bol bol fotoğraf çektik. Kazdağları Şahindere kanyonu yolu üzerinde suların içine kurulmuş masalarda yemek molamızı verdik. Ve kayaları aşıp yaklaşık 1 kilometrelik zorlu ama eğlenceli bir yürüyüşün sonunda muhteşem doğa harikası Şahindere Kanyonu’na vardık. Burası buz gibi sularında yüzme molası vermeniz gereken bir nokta. Turumuzu Kazdağları Hasanboğuldu-Sutüven Şelalesi’ni de ziyaret ederek sonlandırdık. Ama Bozcaada, Cunda, Behramkale, Assos, Truva gibi yakın birçok merkeze de turlar düzenleniyor.

Kazdağları’nın eteklerindeki Küçükkuyu

Haberin Devamı

Beni etkileyen nadir yerlerden biri oldu Küçükkuyu. Konaklama ve yeme-içme hizmetlerinin uygun fiyatlı olması da tatilciler için cazip bir seçenek olabilir.

Nerede kalınır?

Küçükkuyu’da çok sayıda butik otel, pansiyon mevcut. Biz uygun fiyata sahip aile işletmesi olan Alp Otel’de konakladık. Odaları geniş, temiz ve beyaz sabun kokusu burnunuzdan gitmiyor. Otelin alt kısmında yine otele ait bir balık restoranı bulunuyor. Denizin kenarındaki otelde akşamları büyüleyici Küçükkuyu manzarası ve Rum müzikleri, Sezen Aksu ya da Tanju Okan şarkılarının eşliğinde yemeğinizi yiyorsunuz. Otel sahibi Murat Oza ilgili ve güleryüzlü; kızkardeşinin işlettiği, otel misafirlerinin de rahatlıkla faydalanabileceği 2 km uzaklıktaki Apron Beach Club’ta da tüm gün harika denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Behramkale’den Assos Limaniçi’ne...

Bir günümüzü ayırdığımız Behramkale Köyü’nde ilk olarak Athena Tapınağı’na çıktık ve şahane bir manzara ile karşılaştık. Eski Rum evlerinin hakim olduğu bu köyden hediyelik eşya alabilirsiniz. Buradan 5-10 dakikalık minübüs yolculuğu yaparak ulaştığımız Assos Limaniçi’nde sahil boyunca bize bir tarafta deniz diğer tarafta mimarisiyle dikkat çeken otel ve restoranlar eşlik etti. Ayrıca Sevgi Yolu’ndan geçmeyi de ihmal etmedik. Bir rivayete göre bu yoldan sevdiği kişiyle el ele tutuşarak geçenler, hiçbir zaman ayrılmıyormuş.

Haberin Devamı

Kazdağları’nın eteklerindeki Küçükkuyu