Cumartesi Külahlarınızı hazırlayın

Külahlarınızı hazırlayın

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta size evde kolayca yapabileceğiniz, ferahlatıcı iki dondurma tarifi veriyorum. Bu dondurmaları çocuklarınıza yedirirken içiniz rahat olacak

Külahlarınızı hazırlayın

Kim sevmez yakan güneşin altında yürüdükten ya da denizde yüzdükten sonra buz gibi bir dondurma yemeyi? İster inanın ister inanmayın bu tatlı ilk defa 3 bin yıl önce Çinliler tarafından yapılmış. 1700’lerin sonunda Amerika’ya sıçradığı zaman hızla popüler olup çeşitlenmiş. İlk zamanlarda sadece yaz tatlısı kıvamındayken, her mevsimde ve her yerde sevilen bir lezzete dönüşmüş.

Haberin Devamı

Ben Maraş dondurmasını çok severim. Tazeliğini koruyarak mevsimsel meyvelerden hazırlanan sorbeler de favorilerim arasında. Dondurma yerken en çok dikkat ettiğim unsur ise ev yapımı olması. İçinde hiçbir katkı maddesi bulunmadan, taptaze sütle hazırlanan, şeker miktarını kendiniz ayarlayabileceğiniz bu harika tatlıyı çocuklarınıza yedirirken içiniz de çok rahat olacak.

Bu hafta size kolayca hazırlayabileceğiniz dondurma tarifleri veriyorum. Şimdiden afiyet olsun.

Kahveli dondurma

MALZEMELER (4-6 kişilik)

-5 yumurta sarısı -1 su bardağı toz şeker

-2 su bardağı süt -3 tatlı kaşığı hazır kahve -1/2 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı

-Yumurta sarıları, şeker, süt ve kahveyi bir tencerede koyulaşıncaya kadar ısıtın. Piştikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Tencereyi soğumaya bırakın.

-Soğuyan malzemeyi bir kaba alarak dondurucuya koyun. Üç saat boyunca, saatte bir karıştırarak muhafaza edin. Kıvamını alıncaya kadar dondurucuda bekletin. Arzu ederseniz üzerine kahve çekirdekleri ekleyerek servis edin.

BİR TABAK

Çikolatalı dondurma

MALZEMELER
(4-6 kişilik)

-5 yumurta sarısı

-1 su bardağı
toz şeker

-2 su bardağı süt

-3 yemek
kaşığı kakao

-1/2 tatlı kaşığı vanilya

-İsteğe bağlı
3 yemek kaşığı
damla çikolata

-İsteğe bağlı 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık

Hazırlanışı

-Yumurta sarıları, şeker, kakao ve sütü bir tencerede koyulaşıncaya kadar ısıtın. Piştikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Tencereyi soğumaya bırakın.

-Soğuyan malzemeyi bir kaba aktararak dondurucuya koyun. Üç saat boyunca, saatte bir karıştırarak muhafaza edin. İsteğe göre damla çikolata ekleyin. Kıvamını alıncaya kadar dondurucuda bekletin. Üzerine dövülmüş fındık serperek servis edebilirsiniz.

BİR BARDAK

Caribbean bellini

Köpüklü, tropik bir kokteyl olup tatlı ve aromatik lezzetleri sevenlere hitap ediyor

MALZEMELER

-1.5 cl Malibu

-3 cl taze ananas suyu

-14 cl Nino Franco prosecco

Hazırlanışı

Malibu ve ananas suyu sırayla soğuk bir şampanya bardağına konulur ve üzerine prosecco eklenip servis edilir.

Yanında ne yemeli?

Bu kokteylin yanında benim tercihim ananaslı somon salatası.