Cumartesi “Kuzey Güney”in meyhanesi

“Kuzey Güney”in meyhanesi

09.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kuzey Güney” ve “İşler Güçler” dizilerinin meyhane sahnelerinin çekildiği Selimiye’deki Park Restaurant çoğunlukla müdavimlerini ağırlıyor. Buraya oyuncular ve set çalışanları da aralarda gelip içkilerini içiyormuş

“Kuzey Güney”in meyhanesi

Sevilen dizi “Kuzey Güney”in kederli meyhane sahnelerinin çekildiği lokantayı merak edip yola çıktık. Dizinin Üsküdar’da çekildiği bilgisinden yola çıkarak Üsküdar’ın çok da fazla olmayan meyhanelerini gezdikten sonra Selimiye’de yer alan Park Restaurant’ı bulmak zor olmadı. “Zor olmadı” derken meyhaneyi aslında fark etmek kolay değil. Mütevazı tabelası ve basit kapısıyla mekanın bir restoran olduğunu anlamanız pek basit olmuyor.
Eskiden İstanbul’un birçok yerinde olan sade ve gösterişsiz mahalle meyhanelerinden birisi Park Restaurant. Hafta içi olmasına rağmen içi epey kalabalık. Selimiye Parkı’nın tam karşısında bulunan bu meyhanede garsonlar ile müşterilerin samimiyeti dikkat çekiyor. Anlaşılan meyhanenin müşterileri müdavimler.
Park meyhanesine adımınızı attığınızda dekorasyon olarak ilginizi çeken üç şey var: Birincisi tavanda boydan boya asılı olan balık ağı. Bu ağ buranın aslında bir balık lokantası olduğu mesajını veriyor. Ancak yersiz bir mesaj zira menüde öyle bir seçenek yok.

Haberin Devamı

Karacaahmetspor atkısı tepemizde

Dekorasyonun en önemli ikinci öğesi ise duvarda asılı olan Karacaahmetspor atkısı ve atkının altında yazan “Bir gün herkes Karacaahmetli olacak” sloganı. Akıllara hemen Yıldırım Caner’in yazdığı “Bir meyhane buldum mezarlığın karşısında, bir gün beni sorarsan ya meyhanedeyim ya karşısında” şeklindeki şarkı sözleri geliyor.
Üçüncü olarak dikkat çeken ayrıntı da mekana giden ünlülerin fotoğraflarının duvarda asılı olması. Buradaki fotoğraflarda yer alan isimlerin ünlü mü yoksa ünsüz mü olduğunu anlayamadık. Belki de pek isimlerini bilmediğimiz,
az ünlülerdi.

Kıvanç Tatlıtuğ çekim dışında da gidiyor

Park Restaurant’da son 1.5 aydır çekim yapılmıyor. Çekimlerin yapıldığı tarihte ise restoranı haftada iki-üç gün kapatıyorlar
ve müşteri almıyorlar. Çekim dışında da “Kuzey-Güney”in oyuncuları ve set ekibi de buraya boş kalınca gelip iki duble içiyorlarmış. Özellikle Kıvanç Tatlıtuğ buraya çekim dışında da gelmeyi seviyormuş. Zaten dizi de bu sokaklarda çekiliyor. “Kıvanç Tatlıtuğ gelince burada ne yiyor?” diye sorduğumuzda da garson bize “Sizin yediklerinizi yiyor işte” cevabını veriyor. Masaya bakıyoruz Arnavut ciğeri, pilaki ve beyaz peynir. O da masasını kalabalıklaştırmayı sevmiyor anlaşılan.
On masanın bulunduğu Park Restaurant’da hafta sonları için rezervasyon yapmanız gerekiyor. Gitmeye niyetlendiğiniz bir zaman çekim yapılıyor olabilir. Telefonda “Yarın yerimiz yok ağabey ‘Kuzey Güney’ çekilecek” denilebilir, aramakta fayda var.
Henüz “turistik” amaçla gidilmeyen bu meyhanede fiyatlar uçmamış. Büyük rakı 80, küçük rakı 45 liraya açılıyor. Mezeler
6-8 lira. Ana yemekler ise 12-18 lira civarında değişiyor.